BEZVREMENSKA LJEPOTA

U devetom desetljeću Sophia Loren ostavlja bez daha

20.09.2017 u 14:59

Bionic
Reading

Zlatno doba Hollywoda iznjedrilo je glumačke dive koje ćemo zauvijek pamtiti, a jedna od njih je i Sophia Loren. Jedna od najvećih filmskih legendi svih vremena i ikona stila danas slavi 83. rođendan. Iza nje je uspješna karijera, ali i bogat život, a u osmom desetljeću života osvaja svojom gracioznošću, ljepotom i elegancijom

Sofija Villani Scicolone rođena je 1934. godine u Rimu, a kao tinejdžerica prijavila se na talijanski izbor za miss. Nije pobijedila, no ubrzo nakon toga je krenula na satove glume. Nije dugo trebalo da je producenti primijete, a jedan od njih bio je i talijanski redatelj Carlo Ponti, koji će joj kasnije postati suprug. Film redatelja Vittorija De Sice 'L'oro di Napoli' obilježio je početak njezine karijere.

Film 'La Ciociara' ju je pretvorio u svjetsku filmsku zvijezdu, a za ulogu majke koja svoju kćer pokušava zaštititi od ratnih strahota Sophia je dobila čak 22 nagrade, uključujući nagradu Oscar za glavnu žensku ulogu. Zaredale su se uloge u filmovima talijanske kinematografije, a njezina hipnotizirajuća privlačnost na ekranu nije poznavala granice.

'Na neki način sam bezvremena i sviđa mi se da mogu i dalje raditi. Sve me zanima. Šminkanje je zgodna stvar koja zabavlja žene', izjavila je talijanska glumica ranije za talijanski list Corriere della Sera. Kaže da izgleda mladoliko jer redovito ide u duge šetnje i priprema kupke od domaćeg maslinovog ulja.

  • +13
Sophia Loren Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedna od najljepših žena u filmskom svijetu oduvijek je bila utjelovljenje glamuroznog seksepila, a svoju figuru pješčanog sata naglašavala je u elegantnim kreacijama i ženstvenim haljinama. Odijevali su je neki od najpoznatijih dizajnera svih vremena, poput Balmaina i Diora te Giorgija Armanija. Bez obzira na njezinu skromnost i devetom desetljeću života, i dalje je smatraju jednom od najljepših žena na svijetu.