DIŽE MORAL PUBLICI

U cijelosti dostupan na YouTubeu: Uživajte u koncertu Brucea Springsteena 'London Calling: Live in Hyde Park' iz udobnosti svog doma

18.03.2020 u 15:24

Bionic
Reading

U vrijeme kada se brojni koncertni nastupi svjetskih glazbenih zvijezda otkazuju zbog pandemije koronavirusa, mnogi od njih koristit će društvene mreže da bi se približili svojoj publici. Chris Martin, pjevač grupe Coldplay održao je koncert u svom domu i prenosio ga uživo na Facebooku, a John Legend oduševio je live koncertom na Instagramu. Bruce Springsteen svojim fanovima je također pripremio posebnu glazbenu poslasticu

Bruce Springsteen svojim pratiteljima je savjetovao da prakticiraju 'društveno distanciranje' tijekom trenutne globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa te je podijelio poveznicu na svoj koncert iz 2009. Riječ je o koncertu 'London Calling: Live in Hyde Park' koji se može gledati na YouTubeu i Apple Musicu po prvi put. Koncertni zapis u trajanju od tri i pol sata donosi u zvuku i slici, energiju, karizmu te autorski i izvođački autoritet poduprt svirkom jednog od najboljih bendova na svijetu.

Nazvana po legendarnoj punk-himni besmrtnih The Clash, 'London Calling: Live in Hyde Park' snimka je 'Bossovog' nastupa sa svojim E Street Bandom u sklopu Hard Rock Calling festivala, odnosno, turneje 'Working on a Dream'.

Bruce Springsteen - London Calling: Live In Hyde Park, 2009 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Bossov' zadnji album 'Western Stars' (inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina) dobio je filmsku verziju čiju režiju supotpisuju Thom Zimny i Springsteen. Riječ je o 19. studijskom albumu Brucea Springsteena objavljen u lipnju 2019. a koji je postigao svjetski uspjeh. Naime, dostigao je prvo mjesto iTunes liste na svakom kontinentu, dobio je odlične kritike, te je proglašen remek djelom.

Izvor: Društvene mreže

Pravilno pranje ruku