URNEBESNI MEMEOVI

U Barbie svijetu sve je moguće: Izašao je trailer za film i užario društvene mreže

06.04.2023 u 11:06

Bionic
Reading

Ovog ljeta ljubitelje filmova i Barbie svijeta očekuje ružičasta poslastica: film Barbie stiže u kina, a hype koji se stvara ovih dana čini uzbuđenje sve većim i većim. Aplikacija stvorena za prave fanove kreirala je urnebesne memeove, a mašta korisnika aplikacije pokazala je da u Barbie svijetu ima mjesta za sve

Kada se u 60-im godinama pojavila Barbie, bila je to lutkica utjelovljenje svega onoga što se od ženina izgleda očekuje: lijepa, punih usana, svijetlih očiju, duge plave kose, ženstvenih atributa i uskog struka. Kao takva, djevojčicama je postala omiljena igračka jer omiljena aktivnost bila je oblačiti Barbie u ružičaste lijepe outfite i na gumena joj stopala obuvati ružičaste 'štiklice' (ukoliko smo imali obje, jer jedna bi se cipelica uredno gubila po sobi).

Napraviti film o savršenoj Mattelovoj lutkici i njezinom partneru Kenu velik je projekt, no odabir glumaca savršenih za ovu ulogu nije bio velik izazov. Rješenje se nalazi u dvama najpoželjnijim glumcima u Hollywoodu trenutno: Margot Robbie kao Barbie i Ryan Gosling kao Ken.

Ipak, u svijetu lutaka ne postoji samo jedna Barbie, već više pa u filmu glumi i pop zvijezda Dua Lipa, Nicola Coughlan i Ana Cruz Kayne.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo

Sve se odvija pod filmskom palicom redateljice Grete Gerwig, a trailer koji je nedavno objavljen zapalio je društvene mreže. S obzirom da je u film uključen velik broj zvijezda, a svaka je dobila i svoj poster, internet nije odolio da ne napravi neke smiješne memeove na društvenim mrežama.

Umjesto da obožavatelji ubace svoja lica u postere, mnogi su aplikaciju filmskog studija Warner Bros iskoristili za vlastiti humor pa su tako umjesto svojih glava ubacivali glave poznatih likova, kreirajući primjerice parodiju kako bi izgledao film o skijaškoj avanturi Gwyneth Paltrow.

Duhovit je i onaj koji prikazuje aktivisticu Gretu Thunberg kao dio postave filma, a uz njezin lik stoji i komičan natpis u duhu filma: 'Ova Barbie želi da paničarite.'

Razni memeovi nastali su zahvaljujući aplikaciji, no i ta vrsta marketinga pomaže stvoriti veliki hype oko nadolazećeg filma u kojem vlada ružičasta rapsodija.

  • +12
Barbie Izvor: Profimedia / Autor: Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia