TKO ĆE KUPITI HULU?

TV kuće se sve više okreću 'klasičnoj' televiziji

04.07.2013 u 08:00

Bionic
Reading

TV web servis Hulu trenutačno se nalazi na bubnju i njegovi vlasnici, Walt Disney Co i 21st Century Fox zajedno s Comcastom, traže minimalno milijardu dolara za njega

Giganti Walt Disney Co i 21st Century Fox traže minimalno milijardu dolara za TV web servis Hulu pri čemu su prava na sadržaj ključni dio pregovora oko cijene. Rok za ponude istječe 15. srpnja.

U posljednjem se krugu potencijalnih novih vlasnika Hulua nalaze DirecTV, Guggenheim Partners, Silver Lake s WME, Time Warner Cable, KKR & Co. i grupa Chernin s AT&T-om.

Prema uvjetima prodaje, 21st Century Fox i Disney imaju vrlo specifične zahtjeve oko ograničenja sadržaja programa, a to uključuje prava na zadržavanje određenih TV epizoda s Hulua ili potpuno povlačenje hit-serija iz distribucije, piše TheWrap.com

Izvor, koji je navodno bio uključen u pregovore, rekao je da je sve samo spin i da su potencijalni novi vlasnici već neko vrijeme znali za ograničenje korištenja sadržaja.

Disney i Fox žele napustiti Hulu kao distribucijski kanal jer smatraju da im je profitabilnije svoje sadržaje plasirati preko klasičnih televizijskih programa.