MORALA JE BIRATI

Samo ga je željela spasiti: Optužbe za pedofiliju i ovisnost zauvijek su obilježile brak Lise Marie Presley i Michaela Jacksona

13.01.2023 u 13:42

Bionic
Reading

Kći glazbenika Elvisa Presleyja, čiji je nadimak bio 'The King', nije mogla drugačije nego da svoju ljubavnu sreću potraži među kraljevima glazbe. Lisa Marie Presley odrastala je kao kći Elvisa Presleyja, a njezin interes za glazbu samo je dodatan razlog njezinog kretanja u glazbenim krugovima, gdje je i susrela Michaela Jacksona. Vjenčali su se u teškom periodu njegovog života, što je ostavilo trag na mladu Lisu Marie koja ga je čitavog života željela spasiti

Kći Elvisa Presleyja, baš poput oca, iskazivala je interes za glazbu, što ju je dovelo do susreta s Kraljem popa. Njihova veza trajala je u vrijeme najizazovnijeg perioda života Michaela Jacksona, što je utjecalo i na njezin život pun različitih izazova.

Lisa Marie Presley prvi put je vidjela popularnog pjevača kada je bila tek djevojčica na koncertu 1975. godine, no odlučujući susret dogodio se dvadesetak godina poslije. Početkom 90-ih, točnije 1992. ponovno su se susreli, a dvije godine nakon vjenčali su se u tajnosti.

U tom razdoblju dogodio se skandal u kojem je pjevač optužen za pedofiliju, a uz njega bila je njegova Lisa Marie koja je vjerovala u njegovu nevinost. Nagovorila ga je da se optužbi riješi izvan suda i da ode na odvikavanje od različitih droga o kojima je Jackson bio ovisan. Godine 1993. kada je obitelj silovanog dječaka tužila pjevača, Jackson i Presley često su razgovarali telefonom, a pjevač ju je tada i zaprosio preko telefona, na što je mlada Lisa Marie i pristala, iako je tada još uvijek bila udana za Dannyja Keougha.

Samo dvadeset dana nakon rastave, vjenčali su se u tajnosti u Dominikanskoj Republici. Oboje su bili u crnini, a mladoženja je 'isfurao' bolero jaknu, kaubojski remen i flamenco šešir. Jackson je rekao da je vjenčanje 'djelovalo prazno' jer tamo nije bila njegova majka, no znao je da cijela ceremonija mora biti skromna jer bi inače mediji pretvorili vjenčanje u fijasko.

'Jako sam zaljubljena u Michaela. Posvetila sam svoj život tome da budem njegova žena. Razumijem ga i podržavam. Oboje se veselimo podizanju obitelji', rekla je tada mladenka.

  • +6
Lisa Marie Presley i Michael Jackson Izvor: Profimedia / Autor: Lisa Rose / Zuma Press / Profimedia

Rastali su se 1996, no i nakon rastave su se ponekad susretali, a kasnije ga je i pratila na njegovoj turneji.

Godine 2009. Elvisova kći otvorila je dušu kod Oprah o svom kratkom, no vrlo izazovnom braku s glazbenom zvijezdom. Kao razlog stalnog vraćanja pjevaču navela je želju da ga spasi jer je prema njemu osjećala sažaljenje. Priznala je da se osjećala manipuliranom u braku, ali da su svi osjećaji gorčine prema njemu umrli s njim. 'Kad smo bili zajedno, bili smo jako zaljubljeni, ali imali smo i teške trenutke', rekla je Presley.