zvijezda sapunica

Turskog Georgea Cloneyja iz pakla alkohola izvukla supruga, a najsretniji je bio kad je dobio sina

08.11.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Erkan Petekkaya postao je poznat domaćoj publici u sapunicama 'Kako vrijeme prolazi', 'Dila, 'Tuđi život' i 'Igra sudbine'. Jedan od najbolje plaćenih turskih glumaca iza sebe ima više od dvadeset godina glumačkog iskustva, no privatni život mu je sve samo ne miran i uobičajen

Erkan Petekkaya se rodio 1970. u Elaziğu. Pred kraj srednje škole došao je zaljubio se u kazališne daske i odlučio upisati glumu. Nakon što je osvojio Državni konzervatorij Sveučilišta Anadolu, postao je stalni glumac u državnim kazalištima od 1993. godine. Karijeru je nastavio u televizijskom svijetu.

Markantni glumac kojeg su mediji i obožavateljice u Turskoj prozvali turskim George Clooneyem, nanizao je brojne zapažene uloge, ne ne smatra se osobito dobrim glumcem. Dodaje da uvijek ima prostora za bolje, pa kad god ima vremena, ide na dramske radionice i usavršava se. Druga najveća strast mu je glazba.

'U duši sam okorjeli roker. Sviranje gitare mi nikad nije išlo, ali na bubnjevima sam odličan. Prvi put sam uzeo palice u ruke na zadnjoj godini fakulteta i zaljubio se. Dugo sam štedio da bih mogao kupiti bubnjeve a sad kad ih imam, nemam ih kad svirati. U kući mi skupljaju prašinu', izjavio je ranije.

Njegova tajna za sreću je pozitivan pogled na život, prijatelji i ljubav, no nije uvijek bio tako optimističan. Priznaje da je radio stvari koje nisu dobre, a jednom se kaznio tako što šest mjeseci nije nikamo izlazio. Poznato je i da je imao problema s alkoholom. 'Nisam se znao nositi sa stresom. Bila je to mladost ludost. Utjehu sam pronalazio u alkoholu', priznao je u jednom od intervjua.

Uz supruginu potporu se otrijeznio i naglašava da se slične epizode više nikad neće ponoviti, pogotovo od kad je 2004. godine postao otac sina Cema Cana koji na ga doživljava kao uzor. U braku je s Didem Dursun, inženjerkom geologije, a svojedobno je rekao da mu je 'najsretniji trenutak u životu bio kada ga je primio u naručje'.

Supruga je uz njega morala naučiti živjeti i s njegovim opsjednutim obožavateljicama. U braku su, priznao je glumac, imali nekoliko kriza zbog njezine ljubomore. Geologinja se nije osjećala ugodno kad su im na adresu stizala ljubavna pisma nepoznatih žena.

O glumcu se pisalo da je na snimanjima kolegama priređivao pakao o čemu je javno progovorila poznata turska glumica Nurgul Yesilcay. Otkrila je da je napustila seriju 'Tuđi život' zbog Erkana koji nije htio snimati ljubavne scene što ne želi (i čak stavlja kao lauzule u ugovore snimanja) kako ne bi uznemirio konzervativnu tursku javnost.