svi pričaju o njoj

Turska zvijezda sapunica: 'Nekad mislim da sam seksi, ali češće da sam nevina i naivna'

02.06.2023 u 06:34

Bionic
Reading

Na Novoj TV počelo je emitiranje nove turske uspješnice 'Zlatni kavez', rađene po istinitoj priči, koja je trenutno veliki hit u svim zemljama u kojima se prikazuje. Najviše pažnje odmah je privukla 25-godišnja glumica u ulozi Serjan, a domaći gledatelji pamte je iz serije 'Fazilet i njezine kćeri'

U kratkom je roku Afra Saraçoğlu privukla pozornost, kako ljepotom, tako i talentom. Brzo je postala slavna i našla se među glumcima koji se traže za glavne uloge.

Od­rasla je bez oca, a nakon što su joj se roditelji razveli, iz Istanbula se s majkom preselila u gradić na egejskoj obali te poslije na jug Turske. S 13 godina počela je raditi kao manekenka, a prvu ulogu ostvarila je na prvoj godini studija komparativne književnosti na Sveučilištu u Eskişehiru i to u filmu 'Druga prilika'. Režirao ga je i producirao Özcan Deniz (zvijezda serija 'Istanbulska nevjesta', 'Sudbina' i 'Crna ruža'). Mama ju je prijavila za audiciju. Donedavno je bila u vezi s glumcem Mertom Yaziciogluom, no prekinuli su nakon četiri godine.

U krakom vremenu postigli ste veliki glumački uspjeh. Jeste li kao djevojka koja je studirala u Eskişehiru mogli zamisliti sve to?

Od djetinjstva sam htjela i sanjala o tome da budem glumica. Kod kuće bih sama pisala scenarije i šivala kostime, a poslije glumila i snimala maminim mobitelom. No, iskreno, nisam očekivala da ću u tako kratkom roku tako puno raditi.

Što vas je u tom teškom okruženju izdvojilo od konkurencije i dovelo do glavnih uloga? Ljepota ili talent?

Uvijek sam se trudila birati scenarije koji u meni bude uzbuđenje i projekte u kojima ću razviti svoju glumu. Ljepota sama po sebi ne znači ništa. Na moju su karijeru više utjecali dobri projekti i disciplina. Mislim da je kombinacija svega toga dovela do rezultata. Sve je to cjelina.

Vaša je majka na društvenim mrežama vidjela objavu za casting Özcana Deniza. Prijavili ste se i vaša je karijera počela. Je li ona vaša junakinja?

Da, ali to ne mogu reći samo za karijeru. Moja je mama osoba u čiji sam se pristup životu ugledala i čiji sam put pratila.

Vaši su se roditelji rastali kad ste bili dijete. Je li bilo teško opstati kao žensko kućanstvo?

Naravno, bilo je vrlo teško. Kao dvije same žene, morale smo preživjeti, raditi i zarađivati novac. Uvijek smo jedna drugoj bile potpora.

Što je radila vaša mama?

Bavila se nekretninama. Mama se trudila da se naše financijske teškoće i cijeli taj proces ne odražavaju previše na mene, ali ja sam svega bila svjesna. Neko smo vrijeme živjele u Akcayu. Dugo smo bile u Antaliji. Da bih joj bila potpora i financijski potpomogla kućanstvo, počela sam raditi s 13 godina.

Gdje ste živjele kad ste došle u Istanbul zbog prvog kinofilma?

Vrlo se dobro sjećam tog prvog dana. Krenula sam iz Eskişehira, a mama iz Akcaya, i u 5 sati ujutro bile smo u Istanbulu. Probno je snimanje bilo u podne. Uopće nismo poznavale Istanbul. Nakon toga odradila sam probno snimanje i vratila se u Eskişehir. Dva dana poslije ponovno su me pozvali za film 'İkinci Şans' i odabrali su me za ulogu. Uslijedili su kinofilm naslova 'Kötü Çocuk' i serija 'Fazilet i njezine kćeri'.

Kako je na vas utjecalo to što ste tako rano počeli raditi?

Naučila sam čvrsto i ponosno stajati na svojim nogama. Nisam odgajana pod staklenim zvonom. Rano sam sazrela. Možda je i to dovelo do točke na kojoj se sad nalazim. U sebi nosim ambiciju, odlučnost i polet svih snova koje u prošlosti nisam mogla ostvariti.

Jesu li se neki od tih snova ostvarili?

Preselila sam se u kuću s pogledom na more, o kakvoj je mama sanjala. Uredila sam je po svojim željama i ukusu. Naprimjer, tko god uđe u moju sobu, pita me zašto je tako ružičasta. Jer sam u djetinjstvu sanjala o takvoj sobi, a nisam je mogla imati. Tako još imam lutke Barbie.

Sada ste slavni. Vaš se otac nije pojavio?

U tom je smislu vrlo postojan. Nije se ni javio. Budući da dosad nisam imala ništa od njega, mislim da mi ni sada nije potreban.

Je li vam to što ste doživjeli uzrokovalo problem s povjerenjem u muškarce?

Recimo da sam postala opreznija.

Kad smo zadnji put razgovarali, rekli ste da niste zaljubljeni. Je li se što promijenilo?

Ako vam se mentalni sklopovi poklope, netko vam može ući u život. No sada sam sama. Ljubav nije središte mog života. Fokusirana sam na karijeru, ne želim da mi nešto odvlači pozornost.

Neki kažu da ste seksi, a neki misle da ste slatki. Što vi kažete?

Katkad se osjećam seksi, ali najčešće nevino i naivno...

Kako vidite svoju budućnost?

U budućnosti želim raditi na još boljim projektima i pomicati svoje granice.

Što su vam najveći strahovi?

Jedan od najvećih strahova su mi pauci. Bojim se i zmija. Bojim se i neuspjeha.

Ovih dana završava se snimanje prve sezone

Serija 'Zlatni kavez' priča je o dvije bogate obitelji koje će povezati fantastična ljubavna priča. U njoj se isprepliću moderno i tradicionalno, urbano i ruralno, a radnja koja se odvija i u Istanbulu i na selu upotpunit će doživljaj autentične Turske, na raskrižju istočnih i zapadnih vrijednosti.