MADELEINE WESTERHOUT

Trump najurio asistenticu jer je novinarima izbrbljala njegove tajne; otkrila je njegovo mišljenje o Tiffany Trump, a dužna mu nije ostala ni 'odbačena' kći

02.09.2019 u 18:05

Bionic
Reading

Poprilično naprasno i iznenađujuće, osobna asistentica američkog predsjednika Donalda Trumpa, Madeleine Westerhout, od ovog četvrtka više nije djelatnica Bijele kuće. Svima je jasno da je to bila normalna reakcija Donalda Trumpa nakon što je doznao što je sve omiljena asistentica izbrbljala novinarima. Između ostalog, Madeleine je otkrila i što Trump doista misli o svojoj kćerki Tiffany Trump, koja se ubrzo i sama oglasila

Da i ono što se kaže 'u povjerenju', tamo i ne ostaje, na svojoj je koži osjetila 28-godišnja Madeleine Westerhout, osobna asistentica američkog predsjednika Donalda Trumpa, koja je u četvrtak ostala bez zaposlenja u Bijeloj kući. Razlog zapravo nikoga ne treba čuditi, jer se Westerhout pohvalila novinarima kako Trump ima bolji odnos s njom negoli sa svojim kćerima, Ivankom i Tiffany Trump, kao i to da predsjednik ne voli da ga se u javnosti fotografira s mlađom kćerkom, koju smatra predebelom.

Svoju ulogu osobe od povjerenja, Madeleine je tim činom nepovratno izgubila te je u najvećoj tišini iselila iz Bijele kuće. Sam događaj zbio se na 'off-the-record', odnosno neslužbenoj večeri, koju su Madeleine Westerhout i Hogan Gidley održali 17. kolovoza za novinare koji su pratili Trumpov odmor u njegovom golf klubu u Bedminsteru.

U opuštenoj atmosferi Madeleine se očito osjećala sigurnom, stoga je kroz šalu ispričala kako Trump ne bi mogao, ni da se potrudi, pronaći svoju kći Tiffany u masi ljudi, aludirajući time na njegov odnos s mlađom kćerkom. 'Popila je nekoliko pića i jednostavno se u nekom trenutku otvorila novinarima', otkrio je jedan od sudionika večere.

Zapravo je netko od pripadnika medija, među kojima su bili i novinari Washington Posta, Bloomberga, Reutersa, Wall Street Journala i drugih, prekršio nepisano pravilo kako ništa izrečeno 'u povjerenju' neće iskoristiti i izigrao povjerenje sviju, a sve se obilo o glavu atraktivnoj osobnoj asistentici.

U petak se oglasio i Trump, koji je priznao da je dao otkaz svojoj asistentici upravo zbog toga što je novinarima pričala o njegovim obiteljskim stvarima, otkrivši kako su ga njezini komentari pomalo povrijedili, a potom je i dodao: 'Ja volim Tiffany.'

Inače, Madeleine Westerhout radila je za Trumpa od 2016. godine, nakon završenih izbora, a u počecima mnogi su je mediji nazivali 'djevojkom iz lifta', budući da je često bila fotografirana kako ispraća goste iz Trumpovog ureda u Trump Toweru.

Nakon svega što se dogodilo, oglasila se i sama Tiffany Trump, iako ne službenim putem, već putem svog Instagram Storyja, na kojem je objavila stihove perzijskog pjesnika Rumija iz 13. stoljeća. Iako nije nigdje spomenula oca, odabirom stihova jasno je dala do znanja kome se na ovaj način obraća.

Tiffany Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia, AFP

'Proučavaj me koliko god želiš, no nikada me nećeš upoznati. Razlikujem se na sto načina i nisam onakva kakvom me vidite. Stavite se u moje oči i vidite me onakvom kakvu vidim sebe. Odlučila sam prebivati na mjestu na kojem me ne možete vidjeti.'