ZANIMLJIVI LIKOVI, ALI I ZAPLETI

'Nashville' - serija o sočnom glazbenom rivalstvu koju iznova gledamo

06.09.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Dobra glazba, klasična, ali pametno ispričana priča o rivalstvu te upečatljivi likovi samo su neki od razloga zbog kojih ćete uživati u seriji Nashville

Američka dramska serija Nashville (Nashville), a koju potpisuje Oscarom nagrađena filmska i televizijska scenaristica, producentica te redateljica Callie Houri (Thelma i Louise), naići će na plodno tlo kod svih ljubitelja dobre glazbe, zanimljivih zapleta te upečatljivih likova!

Nashville voli pobjednike

Jedno od najvećih žarišta američke glazbene industrije, a posebice country glazbe čija je i prijestolnica, kultni američki grad Nashville grad je prethodno više puta opjevan u sedmoj umjetnosti (dovoljno je prisjetiti se izvrsnog Altmanovog istoimenog filma iz 1975. godine, inače nepovezanog sa serijom). Ovo ne treba čuditi jer dotični, a kao jedan od onih gradova u koji se svake godine slijeva na tisuće i tisuće Amerikanaca u nadi da će svoje snove uspjeti 'pretočiti' u realnost ispunjenu slavom i bogatstvom, nesumnjivo sadrži i dašak romantičnog, dašak filmskoga, pa i dašak mitskoga.

Ipak, kako utrku za slavu i bogatstvo u stopu uvijek prati i utrka do vrha, jednako tako ne treba čuditi ni što je 'Glazbeni grad', kako mu se nekad zna tepati, istovremeno i poprište velikih rivalstava – rivalstva poput onog između Rayne James i Juliette Barnes.

Rayna James (tumači ju Connie Britton, najpoznatija po ulogama u filmovima kao što su American Ultra ili Sad te ostavljam te serijama poput Američke horor priče) četrdesetogodišnja je višestruko nagrađivana country kraljica čija je sretna zvijezda nakon dvadeset godina uspona polako, ali sigurno počela zalaziti kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu. Raynin se posljednji album prodaje katastrofalno, njezina turneja nije posjećena, njezin bračni život počinje pucati po šavovima, a serija nesretnih okolnosti svoj vrhunac doživljava kada joj glavni direktor njene izdavačke kuće (Todd Truley) postavi uvredljivi ultimatum: ili će pristati biti predgrupom izrazito uspješnoj, ali još uvijek ne toliko etabliranoj Juliette Barnes ili može napustiti izdavačku kuću.

Juliette (glumi ju Hayden Panettiere koju zasigurno najviše pamtimo po ulozi Claire Bennet u seriji Heroji) bi, s druge strane, najbolje bilo opisati kao country princezu, kao pop-orijentiranu pretendenticu na prijestolje ili, pak, kao mladu, privlačnu i ambicioznu pjevačicu koja, po svemu sudeći, predstavlja budućnost country glazbe sviđalo se to nekome ili ne.

Ipak, premda bi Juliette bilo veoma lako otpisati kao puku antagonisticu, iza njenog površinskog sloja arogancije, razmaženosti i hladnoće skriva se usamljena mlada osoba koja se svojski trudi sakriti brojne emocionalne ožiljke, a kako će se čitav sukob razriješiti možete saznati na kanalu Pickbox TV na kojem se Nashville prikazuje od ponedjeljka do petka u terminu od 21h!