OD 19. Do 30. TRAVNJA

Tribeca film festival ugošćuje Ala Pacina i Cate Blanchett

07.03.2017 u 19:16

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem uglednom filmskom festivalu Tribeci, osnovanom u New Yorku 2001. kako bi se revitalizirala istoimena njujorška četvrt nakon terorističkih napada 2001., ove će se godine od 19. do 30. travnja prikazati 82 dugometražna i dokumentarna američka i međunarodna filma, izvijestili su njegovi organizatori

Još nisu poznati filmovi kojima će se festival otvoriti i zatvoriti, kao ni posebne filmske projekcije, no zna se da će posjetitelji moći vidjeti film 'Dog Years' s Burtom Reynoldsom. Među ostalim sudionicima pojavljuju se Al Pacino i Melanie Griffith u filmu 'Dabka', a Richard Gere i Laura Linney partneri su u filmu 'The Dinner', adaptaciji romana 'Le Diner' Hermana Kocha. 

U sklopu međunarodnog dijela festivala organizatori su odabrali posljednji film francuskog redatelja Guillaumea Caneta, 'Rock'n'Roll', u kojemu glavnu ulogu ima Marion Cotillard. 

Na Tribeci će nastupiti i Cate Blanchett, čiji je film 'Manifesto' već prikazan u siječnju na drugome poznatom festivalu Sundance, čiji je osnivač redatelj i glumac Robert Redford.

Osnivači festivala su Robert De Niro, Jane Rosenthal i Craig Hatkoff, koji su 2009. godine zauzeli 14. mjesto na popisu 25 najznačajnijih svjetskih filantropa po izboru časopisa Barron za ulogu u ekonomskoj obnovi Tribece nakon 11. rujna. Od 2010. godine festival se vodi kao poslovna zajednica Tribeca Enterprises.