JEDNA OD NAJPLAĆENIJIH MANEKENKI

Tražili su od nje da smršavi, no ona je odlučila ostati svoja; iako ima tek 25 godina, Gigi Hadid postigla je gotovo sve, a sada počinje novo poglavlje

30.04.2020 u 06:31

Bionic
Reading

Zajedno s mlađom sestrom Bellom, 25-godišnja Gigi Hadid predstavnica je jedne sasvim nove generacije kako u modnom svijetu, tako na društvenim mrežama, gdje je jedna od vodećih influencerica. Lijepa Gigi danas je zaštitno lice brojnih svjetskih brendova, ne postoje revije modnih dizajnera koje nije nosila, no činilo se kako i neće sve tako idealno biti na samom početku, kada su je neki modni agenti smatrali - predebelom

Vijest da je 25-godišnja Gigi Hadid, jedna od najutjecajnijih osoba mlađih od 30. u današnjem svijetu, trudna, ostavilo je sve bez riječi. Činilo se kako joj je jedino važno odraditi sve dogovorene modne angažmane, ali i dalje dobro tulumariti po mondenim svjetskim okupljalištima.

No, povratak stare ljubavi, pjevača Zayna Malika u njezin život, malo je ubrzalo stvari, a sretan par bi kroz neka četiri mjeseca trebao i po prvi puta u životu uživati u roditeljstvu.

Gigi Hadid posljednjih je godina učinila doista veliki uspjeh, od odbojkašice postala je jedna od najplaćenijih manekenki današnjice, koja je 2016. godine, po odabiru Britanskog modnog vijeća, proglašena i najboljim modelom svijeta. Rođena je 23. travnja 1995. kao Jelena Noura Hadid, u obitelji bivše manekenke Yolande Hadid i oca, trgovca nekretninama, Mohameda Hadida, čije se bogatstvo broji u milijunima.

Da su geni čudo, pokazali su se i u njezinu slučaju, kao i u slučaju mlađe sestre Belle Hadid, jednako uspješne manekenke, koje su pokupile najbolje iz porijekla svojih roditelja - majke Nizozemke i oca Palestinca. Upisavši srednju školu u Malibuu, oduševila se sportom, prvo jahanjem, a onda i odbojkom, te je čak bila kapetanica školske momčadi. Ipak, sportsko tijelo na početku joj je karijere bilo samo nedostatak, kada je 2013. godine, odmah nakon što je maturirala, krenula je u modni svijet i preselila u New York.

  • +4
Gigi Hadid Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

‘Bedra su mi bila ogromna, imala sam lude mišiće i jela sam kao muško. U to vrijeme me zaista nije bilo briga kako izgledam, samo sam htjela biti sjajna odbojkašica i to mi je jedino bilo važno’, izjavila je svojedobno Gigi Hadid.

U ostvarenju snova da postane uspješna manekenka, od malih ju je nogu poticala majka Yolanda Hadid, koja se i sama bavila manekenstvom. Upravo ju je ona, već od najranije dobi, vodila po castinzima, a jedna od prvih kampanja bila joj je ona za modni brend Guess, koju je snimila kao dvogodišnjakinja.

‘Ja sam model za koji su svi mislili da će tek biti Guessovo zaštitno lice, u kupaćim kostimima krasiti stranice Sports Illustrateda, a onda sam postala zanimljiva i visokoj modi. Cura s bedrima i guzom postala je i lice kampanje Toma Forda i odjednom su ljudi iz svijeta visoke mode poželjeli raditi sa mnom. To valjda tako ide. Kad prihvatiš sebe onakvu kakva si i drugi te prihvate na isti način.’

I prije negoli je završila školu, Gigi je 2011. potpisala ugovor s modnom agencijom IMG Models, a već iduće godine postala je zaštitno lice Guessa. Danas doista nema modne revije koju nije nosila ili kampanje koju nije snimila. No, da postane Viktorijina anđelica, o čemu svaka manekenka sanja, nije joj se ostvarilo isprve.

Dapače, čelnici Victoria’s Secreta dva su je puta odbili, da bi 2015. sa punim pravom postala anđelica. Sve to s njom je paralelno prolazila i mlađa sestra Bella, s kojom je hodala, rame uz rame, pistama, snimila kampanje za Fendi i Moschino, a sestre Hadid i prve su sestre koje su dospjele na Forbesovu listu najplaćenijih manekenki.

Kako bi ostala u formi, iako uživa u hrani, često provodi vrijeme na detoks dijeti tzv. Master Cleanse, koji uključuje tek napitak od limunova soka, javorova sirupa i kajenskog papra.

‘Moraš pronaći što ti najviše odgovara, bila to hrana bez glutena ili nešto drugo. Ja se osjećam bolje kad svaku drugu večer jedem burger. Treba jesti zdravo i vježbati kako bi se održala forma, ali i pojesti burger kako bi se sačuvao zdrav razum’, smatra Gigi Hadid koja itekkao pazi što jede i zbog toga što ima autoimunu bolest štitne žlijezde, poznatiju kao Hashimoto.

A osim svega toga, javnost zabavlja i njezin ljubavni život, u kojem je popis poznatih dečkiju zanimljiv, a većini je zajedničko jedno - svi su glazbenici. Bili su tu Cody Simpson i Joe Jonas, no onim pravim na kraju se pokazao bivši član boybenda One Direction, Zayn Malik.

Njihova veza počela je u studenom 2015. godine, nakon što su se upoznali na partyju koji je organizirao Victoria’s Secret. Ona je bila zvijezda njegova spota iz veljače 2016. ‘Pillowtalk’, zajedno su snimili 2017. kampanju za Versace, ali i pojavili se na naslovnici Voguea. Bili su it par sve dok nisu prekinuli 13. ožujka 2018. Zašto je taj datum toliko poznat svima? Zato što su o prekidu zajedno objavili na svojim Twitter profilima.

U međuvremenu nekoliko su puta počinjali sve isponova, pa prekidali, da bi u prosincu prošle godine dali svojoj ljubavi još jednu šansu. Snimljeni su zajedno u siječnju, na Malikov rođendan, a sada su s njezina obiteljskog ranča gdje par boravi u karanteni stigle najljepše moguće vijesti - Gigi Hadid u 20 je tjednu trudnoće i od ovog će ljeta ona i pjevač po prvi puta uživati u roditeljskoj ulozi.