NIŠTA BEZ FOTografije, ALI I...

Traži se nova loto djevojka: Tko će Hrvatima donositi sreću

17.06.2021 u 20:05

Bionic
Reading

Otkad se izvlačenje lota prikazuje na televiziji, sreću donose atraktivne mlade dame kojima je taj posao nerijetko odskočna daska za druge kompleksnije projekte. Najpoznatija voditeljica bila je i ostala Suzana Mančić, neosporna zvijezda bivše države koju i danas još nazivaju loto djevojkom. A uskoro ćemo doznati tko će biti novo lice popularne igre na sreću. HRT je ovih dana objavio poziv za audiciju novih voditelja i voditeljica Lota

Od prvog izvlačenja dobitnih loto kuglica u režiji Hrvatske radiotelevizije, tada Radiotelevizije Zagreb, prošle su 34 godine. Tada se ta emisija zvala TV Fortuna, a prva Loto djevojka postala je Dinka Hrstić (izvukli su je iz redova TV najavljivačica). Ulogu voditeljice kasnije je preuzela Mirna Berend, pa Ljiljana Saucha te Doris Vrandečić Vučković koja je prva vodila izvlačenje hrvatskog lota.

Teško je i prisjetiti se svih, a kamoli ih pobrojati jer su sreću donosile i Karmela Vukov Colić, Tina Katanić, Vanja Halilović, Paola Poljak (u vrijeme njezinog vođenja izvučen je jedan od većih dobitaka 2009. godine i iznosio je 26 milijuna kuna), Suzana Pardačer, Aleksandra Mindoljević, Renata Sopek, Iva Jerković. U međuvremenu su im dodali i muške kolege, poput Marija Sedamaka, Mirka Fodora i Duška Ćurlića, a u novije vrijeme Hrvati su gledali Jelenu Lešić, Mirnu Maras Batinić, Dunju Mutevelić te Paulu Čatipović koja se u ožujku ove godine posljednja priključila voditeljskom timu.

HRT sada poziva osobe s voditeljskim sposobnostima, primjerenim televizijskom mediju, da se jave za vođenje Loto emisije, a kandidati se moraju prijaviti do 30 lipnja uz napomenu kako se prijavi obavezno mora priložiti krati životopis s fotografijom te navesti ime i prezime, datum rođenja, zanimanje, stručna sprema, broj telefona i e-mail. Nakon uvida u sve pristigle prijave, Povjerenstvo za odabir će pozvati kandidate/kandidatkinje na audiciju, navodi se u pozivu.

  • +3
Loto djevojke Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL