AKCIJA KREĆE!

Tko je najveći favorit 'Plesa sa zvijezdama'

01.11.2013 u 09:19

Bionic
Reading

Uoči osme sezone omiljene nam emisije 'Ples sa zvijezdama', koja kreće 2. studenoga, odlučili smo prognozirati razvoj događaja

Ma koliko nezahvalne bile, prognoze su uvijek zabavne. Možda upravo zbog mogućnosti promašaja ili, ne daj bože, pogodaka. Zbog tog razloga, i mi ćemo se baciti u vidovnjake i dati svoje, nimalo stručno niti zvijezdama potpomognuto, viđenje razvoja osme sezone 'Plesa sa zvijezdama'.

Prije prognoze svakog para pojedinačno, recimo da nam se, usprkos strahu od potrošenosti zvijezda koji nas već nekoliko godina straši, osma sezona na papiru čini vrlo zanimljivom. Osim iz arhiva izvučene i beskrajno nam drage Sande Dubravčić, u subotu navečer će nas svojim plesnim umijećem zabavljati prekrasne mlade glumice koje su već dobrano zakoračile na zvjezdane staze – Iva Mihalić i Ornela Vištica. Uz njih, bit će tu jednako zgodna pjevačica Žanamari Lalić i jedna od najzgodnijih voditeljica – Nevena Rendeli.

Muške boje branit će glumac Mislav Čavajda (koji šeće od sapuničarske slave do postdramskog teatra) te Janko Popović Volarić koji je nastupom u filmu 'Vis-a-Vis' napravio vrlo odlučan korak od televizijske zvijezde prema ozbiljnom filmskom glumcu. Njima će se pridružiti raspjevani Giuliano koji zbog mentorske uloge u bratskom showu 'Zvijezde pjevaju' djeluje poput domaćina, Ronald Braus, koji brani operno-estradne boje te fotograf Damir Hoyka koji se dobro snalazi i iza i ispred fotoaparata. A sad – akcija!

Po našem skromnom mišljenju, prvi bi show mogli napustiti Ronald Braus i Ana Domišljanović. Iako ga nikad nismo vidjeli na plesnom podiju, na prvu loptu nam ne djeluje poput Johna Travolte. Također, koliko smo upoznati s opernom scenom, rijetki su njezini predstavnici osvajali svoje nježnije polovice na plesnom podiju. Dodajmo tome da kod široke publike Ronald ipak ne kotira toliko dobro kao neke druge rasplesane zvijezde. S druge strane, kao pjevač sigurno ima nepogrešiv smisao za ritam. Već u subotu ćemo vidjeti koja će strana pretegnuti.

Iako ima smisla za smrznuto tijelo u prostoru i ostalom, nismo sigurni koliko je Damir Hoyka vičan tijelu u pokretu. Zbog nesigurnosti u Damirovo plesno umijeće, prognoziramo njemu i Tihani Matijaščić vrlo brzo ispadanje. Da budemo precizniji, Damir bi se, po našim odokativnim kalkulacijama, mogao oprostiti s plesom drugi. Što se tiče publike, iako je dugo vremena prisutan u javnosti, činjenica da je puno više vremena proveo iza nego ispred aparata govori da neće biti favorit gledatelj(ic)a.

Nevena Rendeli nam je divna i krasna, i sigurni smo da će nas na plesnom podiju s Patrikom Majcenom super zabaviti. No dojma smo da nas neće i zadiviti plesnim umijećem, što je i ona podgrijala izjavom da je čisti antitalent. U prilog joj sasvim sigurno ide činjenica da se pred kamerom osjeća kao doma te da će za nju navijati brojni gledatelji. Problem kod posljednjeg je u tome što su gledateljice ipak glavna glasačka snaga.


Kad smo kod antitalenata, iako to nije izjavio, čini nam se da bi se i Janko Popović Volarić mogao naći u toj grupi plesača. Nadamo se da će nas već u subotu demantirati, no… u svakom slučaju, vjerujemo da će u društvu Valentine Walme potrajati neko vrijeme, i to zbog svog muškog šarma i zvjezdanog imidža, no presudit će mu upravo plesni pokreti.

Kad se oprostimo s (papirnatim) antitalentima, krenut će ljuti ples ispadanja solidnih do odličnih plesača. Prva bi se u toj okrutnoj igri od plesnih cipelica mogla oprostiti Žanamari Lalić. Vjerujemo da će nam dotad, u društvu rođenog pobjednika Damira Horvatinčića, pružiti puno strastvenih plesnih trenutaka, no vjerujemo da će nešto manje biti onih vrhunskih plesnih. Nekako ne vjerujemo ni da će osvojiti glavne glasače – žensku publiku.

Plesni korak Žanamari prema izlasku mogao bi već tjedan dana kasnije preuzeti Giuliano koji bi mogao biti jedan od ovosezonskih zabavljača i miljenika gledateljica, no nismo sigurni da će ga Marija Stošić uspjeti pretvoriti u plesnog virtuoza. Našu skepsu u Giulianovu virtuoznost pojačavaju vijesti o njegovim natečenim zglobovima, koljenima, žuljavim stopalima… Možda je to samo pijarovski trik? Ne znamo, ali saznat ćemo uskoro.

U velikih četiri mogla bi se naći lijepa Ornela Vištica s plesnim partnerom Markom Hercegom. Osim što je na glumačkoj akademiji prošla plesni dril, djeluje nam prilično gipko i razgibano. Ako još ima i ritma… Dodamo li svemu tome njenu ljepotu, sigurni smo da će biti jedan od hitova ove sezone. Barem naših.


Muške boje najdulje bi mogao braniti Mislav Čavajda koji je također upoznat s osnovama plesa kroz Akademiju, a koji na promotivnoj fotki djeluje kao pravi plesni profesionalac uz svoju partnericu Petru Jeričević. A fotke ne lažu, zar ne.

Finale ipak vidimo ženskim, a korak do trona mogla bi doći još jedna mlada i lijepa glumica, Iva Mihalić. Vođena čvrstom rukom Roberta Schuberta, Iva bi mogla osvojiti publiku svojom gracioznošću, šarmom i, svakako, ljepotom. Mi je već nekoliko godina vidimo budućom zvijezdom hrvatskog glumišta, a ovo bi mogla biti prava prilika da je upozna i šire televizijsko gledateljstvo.

Za sam kraj ostavili smo osobu koja nas je oduševljavala u mlađim danima svojim plesnim pokretima na ledu. Iako već dugo, barem profesionalno, ne izvodi ledene vratolomije, sigurni smo da Sanda Dubravčić nije izgubila osjećaj za ritam i eleganciju pokreta. Što se tiče prelaska s leda na plesni podij, taj će dio savršeno obaviti povratnik u show, jedan od najvoljenijih i najuspješnijih plesnih mentora, Nicolas Quesnoit.

Krajem godine vratit ćemo se našem tekstu da vidimo koliko smo pogodili. Vi stvorite svoje vlastite prognoze pa neka pobijedi – najbolji.