CAYETANO MARTINEZ DE IRUJO

O skandalu koji je potresao Dansku progovorio i bivši suprug navodne kraljeve ljubavnice

31.01.2024 u 12:46

Bionic
Reading

Iako je u međuvremenu njegova majka abdicirala s danskog trona, a sve kako bi se smirila situacija oko njegove navodne afere s atraktivnom Meksikankom Genovevom Casanovom, cijela priča oko kralja Frederika V i dalje zanima javnost, a sada se oglasio i Genovevin bivši suprug, koji je isto tako imao nešto za reći

Malo je reći da su fotografije snimljene u studenom u Madridu, koje su potom objavili španjolski tabloidi, napravile pravu pomutnju u danskoj kraljevskoj obitelji. Budući da je na njima bio tadašnji prijestolonasljednik, princ Frederik, u društvu atraktivne Meksikanke Genoveve Casanove, te da su snimljeni prilikom izlaska iz stana, nije trebalo dugo da se zbroji dva i dva.

Iako je 47-godišnja Genoveva bilo kakvu ljubavnu vezu s 55-godišnjim Frederikom demantirala, sve je to itekako uzdrmalo danski dvor, zbog čega je, gotovo preko noći, kraljica Margrethe donijela odluku o vlastitoj abdikaciji u korist sina, a sve kako bi smirila snahu i pokušala popraviti što se popraviti da.

  • +5
Danski kralj Frederik i kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: PPE / Sipa Press / Profimedia

Frederik je u međuvremenu postao danskim kraljem, no o njegovoj aferi i dalje se ispod glasa šuška, osobito nakon što se sada, s povećim zakašnjenjem oglasio i Genovevin bivši suprug Cayetano Martínez de Irujo, otkrivši sve o tome koliko su fotografije naštetile obitelji.

Cayetano Martínez de Irujo, u Španjolskoj poznat i kao grof od Salvatierrea i vojvoda od Arjone, gostovao u emisiji Susanne Griso. 60-godišnjak, koji s Genovevom ima 22-godišnje blizance Luisa i Aminu, sada tvrdi kako je ova priča iznimno pogodila i naštetila njihovoj djeci.

PRINCEZA JOSEPHINE

Evo zašto najmlađu kćer kralja Frederika nazivaju danskom verzijom princa Louisa

Pogledaj galeriju

'To je problem koji će se riješiti na sudu jer su ovime nanijeli mnogo boli Genovevi, ali i našoj djeci. Jako puno boli', rekao je de Irujo i dodao kako je njegova bivša supruga putem njegovih odvjetnika podigla i privatne tužbe.