ranije je bio roker

Tko je Baby Lasagna koji je 'vruća tema' zadnjih dana

11.01.2024 u 10:51

Bionic
Reading

Nakon što je obznanjeno da je Jelena Žnidarić Zsa Zsa odustala od nastupa na Dori, priliku je dobio Marko Purišić, koji će se predstaviti pod umjetničkim imenom Baby Lasagna. Od kad se doznalo za njegov ulazak na Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije njegovo ime puni novinske stupce. Njegov zvuk i estetika oduševila je publiku, ali i ekipu najpoznatijeg eurovizijskog portala, Wiwibloggsa. No, mnogi su se zapitali tko je uopće Baby Lasagna

Pjesma veselih nota i prepoznatljivog riffa 'Rim Tim Tagi Dim' s kojom se Marko Purišić želi natjecati na Eurosongu, izazvala je mahom pozitivne komentare. Mnogima nije bilo jasno zašto je uopće bila rezerva. Nakon radijske premijere pjesama ovogodišnje Dore, široj javnosti nepoznatog glazbenika već dižu u nebesa, previđajući mu visoki plasman, među ostalim i anketa portala Eurosong.hr. Nisu izostale ni usporedbe s prošlogodišnjim favoritom Eurosonga iz Finske, Käärijom.

Purišić se već neko vrijeme nalazi na sceni, no osim što je stvarao svoju autorsku glazbu, pisao je tekstove i glazbu za druge autore poput Marina Jurića Čivre. Već ima iskustvo nastupanja na Dori i to 2019. godine s rock sastavom Manntra s pjesmom 'In the shadows'. Premda tad nisu odnijeli pobjedu, hrvatskoj su se publici svidjeli i zaradili četvrto mjesto.

Izvor: Društvene mreže

U spomenutom bendu nastupao je u periodu od 2011. do 2016. te od 2018. do 2022., a s njima je svirao gitaru. S Markom Matijevićem Sekulom pokrenuo je muzički projekt, Bastion, a u veljači prošle godine se okitio priznanjem za album 'Ravenblack' grupe Mono Inc jer je album zauzeo prvo mjesto na ljestvici - Offizielle Deutsche Charts. Inače, za Mono Inc. bas gitaru svira Markov brat, Martin, koji djeluje pod umjetničkim imenom Val Perun.

Purišić tekstove piše i za Tanzwut, njemačke metalce. Pod imenom Baby Lasagna do sada je izbacio dvije pjesme (ako se ne računa ona s kojom će se predstaviti na Dori): 'IG BOI' i 'Don‘t Hate Yourself, But Don‘t Love Yourself Too Much'.

Izvor: Društvene mreže

Kad je riječ o njegovom privatnom životu, glazbenik je već dulje vrijeme u vezi s godinu dana mlađom Elizabetom Ružić. Živi u općini Kaštelir gdje radi u obiteljskoj tvrtki, a bavi se video produkcijom i art fotografijom. Zajedno često sudjeluju u raznim multimedijalnim projektima promovirajući Istru.