predviđanja stručnjaka

Ima li nade za Hrvatsku na Eurosongu? Kladionice predviđaju pravi debakl

05.01.2024 u 19:16

Bionic
Reading

Stručnjaci s portala Eurovision World donose najnovije koeficijente kladionica prema kojima će ovogodišnji Eurosong osvojiti Velika Britanija

Kada je na natječaj HRT-a za natjecanje na Dori stiglo rekordnih 203 prijava, pojavila se nada da bismo ove godine doista mogli doći do pjesme koja će pomesti konkurenciju na Eurosongu 2024. godine.

Iako nada još postoji, kladionice Hrvatskoj predviđaju - debakl.

Naime, od ukupno 37 zemalja koliko će nastupiti na ovogodišnjem odabiru za najbolju pjesmu Europe (i Australije...), Lijepa naša stoji na razočaravajućem 32. mjestu, što je znatno lošije od prošlogodišnjeg plasmana Leta 3 na 13. poziciji.

Iza su ostali samo Malta, Albanija, Češka, Gruzija i San Marino, a kao favoriti u startu su se nametnuli Velika Britanija, Ukrajina i Izrael.

Naravno, situacija se još itekako stigne promijeniti jer se eurovizijske kladionice još uvijek oslanjaju isključivo na popis prijavljenih pjesama u navedenim zemljama, a puno više znat ćemo nakon što budu objavljeni konačni predstavnici svojih država.

na trgu bana jelačiča

Ludi ulazak u novu godinu: Let 3 napravio spektakl u Zagrebu na prepunom Trgu

Pogledaj galeriju

Podsjetimo, nakon što je Loreen pobijedila u Liverpoolu prošle godine, finale ovogodišnjeg Eurosonga održat će se u svibnju u Malmöu.