LASKAVA TITULA

Tko će biti finalisti 'Masterchefa'?

03.06.2011 u 09:16

Bionic
Reading

Šou 'Mastechef' polako se bliži svome završetku, a ljubitelji ove kulinarske emisije pokušavaju odgonetnuti tko će ići do samoga kraja te tko će biti taj koji će se okititi laskavom titulom prvog hrvatskog Masterchefa. Prognoziranju smo se pridružili i mi

U šouu 'Mastechef' situacija postaje sve napetija. Među natjecateljima više ne vlada prijateljska atmosfera kao u prijašnjim tjednima, nego je sve vidljiviji natjecateljski duh, ali i prisutnost klanova. Ispali su neki za koje se vjerovalo da će ostati do samoga kraja, a još uvijek se natječu kandidati za koje se mislilo da će šou brzo napustiti. Iako je vrlo nezahvalno predviđati kako će se situacija razvijati, ipak postoje neke naznake koje daju naslutiti tko bi mogao ostati do samoga kraja.

U Masterchef kuhinji sve je napetije

Prema mišljenju mnogih, Šime Sušić iznimno je zanimljiv kandidat koji bi mogao dogurati do samoga kraja. Na nekim forumima čak ga se spominje kao pobjednika šoua. Šime je vrlo samouvjereni 24-godišnji student koji u kuhanju sluša najviše sebe, a puno manje sve druge, uključujući i profesionalne kuhare. Neki to nazivaju bahatošću, a neki samouvjerenošću. Bilo kako bilo, Šime je upravo zahvaljujući takvom stavu isplivao iz mase i nametnuo se kao potencijalni finalist, a nije mu odmoglo ni nekoliko pobjeda s jelima kojima je žiri gotovo ispjevao hvalospjeve. Osim toga, Šime se zaista može pohvaliti i više nego dobrim kulinarskim vještinama te kreativnošću koju se ne boji osloboditi. Šime će nesumnjivo daleko dogurati.

Među kandidatkinjama, smatraju mnogi, najperspektivnija otpočetka je Srđana Jevtić. Vedra i brbljava 35-godišnjakinja u kuhinji se snalazi odlično, a jela joj uglavnom dobivaju pohvale žirija i nerijetko je među pobjednicima dnevnih natjecanja. Vrlo brzo Opatijka se nametnula kao jedna od favoritkinja i mnogi joj prognoziraju ulazak u finale. No, prije nekoliko dana u medijima se pojavila vijest koja je bacila sjenu na njezinu uzlaznu putanju u Masterchefu. Srđana navodno nije amaterka u kuhanju. Naprotiv, bila je šefica kuhinje konobe u Voloskom. Hoće li joj to umanjiti šanse u borbi za titulu Masterchefa, tek ćemo vidjeti.


Samozatajni Vedran Beg osvojio je srca publike od samoga početka, i to ponajviše zbog maštovitog kuhanja, ali i skromnosti. Jedini je kandidat koji je uspio pobijediti profesionalnog chefa u Izazovu šefa kuhinje. Njegova jela žiri vrlo često hvali iako je katkad u kuhanju znao i podbaciti. Iako nije neki ljubitelj mesa i na granici je vegetarijanstva, Vedran ne bježi od pripreme bilo koje namirnice, pa ni one mesne, a pritom se obilno koristi svojom maštom, što su prepoznali i gledatelji, ali i žiri.

Gutačica vatre Željana Ančić, uz Šimu, najmlađa je kandidatkinja koja polako, ali sigurno korača prema finalu. Na početku je najčešće bila u samoj sredini, ali kako je vrijeme odmicalo, Željana je postajala sve bolja. Iako privatno najviše voli pripremati slastice, u šouu postiže najbolje rezultate kuhajući složena jela od mesa i ribe. Nema sumnje da se Željana sjajno snalazi u kuhinji, a hoće li joj to donijeti i željenu titulu, tek ćemo vidjeti. Usput rečeno, upravo se Željana na različitim forumima pojavljuje kao finalistica šoua.

Prema mišljenju mnogih, a posebno onih koji o kuhanju nešto znaju, prvi hrvatski Masterchef mogao bi postati Robert Predrag Žmire. Simpatični Trogiranin već je u prvim emisijama isplivao kao ozbiljan kandidat koji zna što želi i zna kako da do toga dođe. Najčešće stoji pred žirijem zbog dobro skuhanih jela, a vjerojatno je jedini kandidat s najviše pohvala i najviše sudjelovanja u Izazovima šefa u kuhinje, u kojima je jednom i osvojio imunitet. Žmire sjajno kuha, a to su prepoznali i gledatelji koji, kako se može vidjeti na forumima, upravo za njega i navijaju. Ako se nastavi kao do sada, Robert Predrag Žmire uistinu bi se mogao okititi laskavom titulom do kraja šoua.