PIERRE CASIRAGHI I BEATRICE BORROMEO

Titulu 'zločestog dječaka' izgubio je kada je u njegov život ušetala lijepa aristokratkinja: Život na dvoru i sav glamur odlučili su zamijeniti onim na farmi te su sve podredili svojim sinovima

05.07.2021 u 06:48

Bionic
Reading

Njihova ljubavna priča pomalo doista nalikuje na bajke, a kako i ne bi kada je on sin princeze Caroline od Monaca, a ona nasljednica ugledne talijanske obitelji. Svoju vezu ozakonili su na bajkovitoj ceremoniji 2015. godine, a za potpunu sreću pobrinula su se njihova dvojica sinova

Dugo je godina Pierre Casiraghi vukao nadimak ‘zločestog dečka monegaške obitelji’. Zbog teškog djetinjstva, koje mu je već kao trogodišnjaku obilježila tragična smrt oca Stefana Casiraghija, koji je poginuo tijekom trkače nesreće gliserom u kojoj je pokušao obraniti naslov svjetskog prvaka, ali i mnogih izazova koje mu je donijele adolescentska dob, vodio je osobne bitke, osobito s medijima kojima nije nikada bio sklon.

Iako je njegov otac tragična poginuo, nakon što se njegov brod zabio u val jureći 150 kilometara na sat, nakon čega je potonuo te je bilo nemoguće ga spasiti, Pierre nije razvio strah od brodova. Dapače, strast prema brzini i jurnjavi kolala mu je venama, a danas radi kao skiper. Upravo on je Gretu Thunberg na njezinoj jedrilici odveo iz Europe u New York na UN-ov summit.

33-godišnji Pierre je, za razliku od ostatka svoje obitelji, odlučio život živjeti daleko od monegaškog dvora i svog tog glamura, pojavljujući se tek u situacijama kada je to važno njegovoj obitelji.

Pierre je sa bratom Andreom i sestrom Charlotte odrastao na selu, u gradiću Saint-Rémy-de-Provence, a njihova majka, Carolina od Monaca, trudila se da ne iskaču previše od ostale djece. Iako na takav život, kao jedna od princeza, ali i kćer holivudske dive Grace Kelly i monegaškog vladara princa Rainera, nije navikla, brzo mu se prilagodila, a tome u prilog išla je i odluka da njezina djeca neće nositi nikakve titule.

  • +22
Pierre Casiraghi, Beatrice Borromeo Izvor: Profimedia / Autor: - / SGP / Profimedia

Unatoč svemu, Pierre Casiraghi danas je osmi u redu za naslijeđe monegaškog trona, no to mu ne znači previše. Svoje školovanje nastavio je u Milanu, a nekako u to vrijeme postao je problematičan.

Mnogi se još sjećaju njegove tučnjave ispred njujorškog noćnog kluba i turbulentne veze s britanskom manekenkom Alice Dellal. Tek 2010. donijela mu je sreću i blagostanje, kada je u njegov život doslovce ušetala Beatrice Borromeo. Par se upoznao na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu, gdje je Beatrice predstavljala svoj novi angažman na talijanskom kanalu Rai 2. Oni koji su tamo bili prisutni govore kako je to bila ljubav na prvi pogled:

‘Pierre je, kada me je ugledao, odmah mi prišao i rekao da me voli i da će me oženiti. Ja sam se nasmijala tim njegovim riječima, a on mi je rekao: ‘Vidjet ćeš!’, rekla je svojedobno Beatrice, koja je iz aristokratske obitelji.

Naime, ona je kći grofa Arone, koji je vlasnik gotovo svih Boromejskih otoka na jezeru Maggiore. Upravo na jednom od tih otoka, točnije na San Giovanniju, Pierre i Beatrice su se vjenčali na bajkovitoj ceremoniji održanoj 1. kolovoza 2015. godine. Vjenčanje je trajalo tri dana i među 450 uzvanika našli su se i pripadnici kraljevskih obitelji Norveške i Luksemburga.

U šest godina braka, par je dobio dvoje djece - u veljači 2017. rodio se Stefano, koji je ime dobio po Pierrovom neprežaljenom ocu, dok se Francesco rodio u svibnju 2018. godine.

Četveročlana obitelj danas živi daleko od glamura, na farmi na jugu Francuske. Iako Pierre ima popriličan udio u jednoj tvrtki koju je osnovao još njegov otac, trudi se čim više vremena provoditi sa sinovima, dok se Beatrice odrekla svoje novinarske karijere i odlučila brinuti o obitelji.

‘Većinu vremena provodim na polju, osobito tijekom ove karantene, a i suprug i ja moramo se brinuti o našim životinjama 24 sata dnevno’, izjavila je nedavno 35-godišnja Beatrice za L'Officiel Monaco, nakon što je postala zaštitno lice Diora.

Upravo je u tom intervjuu, čiju je naslovnicu krasila, otkrila kako ona i suprug imaju koze, krave, konje, ovce... Tijekom lockdowna zbog pandemije koronavirusa naučili su sami raditi vlastiti sir, uzgajati povrće, sanjajući da će jednog dana proširiti svoje poslovanje.

A uz sve te obveze, ali i veliku podršku supruga, Beatrice je lansirala dječju knjigu 'Captain Papaya and Greta', inspiriranu putovanjem Pierra Casiraghija preko Atlantskog oceana s mladom aktivisticom Gretom Thunberg, kako bi sudjelovao na summitu Ujedinjenih naroda 2019. godine.

'Napisala sam ju kako bi dječacima objasnila gdje je sve njihov otac bio, jer nikada nije toliko dugo izbivao iz kuće. Pričanje takvih epskih priča prepunih avantura može imati dobar utjecaj na njih u budućnosti.'