glazbena senzacija

THE SIIDS predstavljaju novu vizualnu art poslasticu

24.06.2020 u 11:57

Bionic
Reading

Nakon što je globalna pandemija zatvorila vrata klubova i uskratila nam njihov iščekivani prvi veći solo koncert u Zagrebu, riječki duo THE SIIDS u ljeto 2020. ulazi samouvjereno i okrenut isključivo sjajnoj glazbi. Tom prigodom predstavljaju novu vizualnu art poslasticu – video spot za pjesmu 'Moments Of Laughing'

Pjesma 'Moments Of Laughing' ujedno je šesti službeni singl skinut s hvaljenog debitantskog albuma 'Brutalist', a režiju pratećeg video spota još jednom su povjerili Kristijanu Vučkoviću, renomiranom vizualnom umjetniku zaslužnom za impresivnu audio-vizualnu trilogiju ('Meaningless / Weightless', 'Lovers' i 'Giving Myself To You') kojom su osvojili pažnju prilikom stupanja na scenu krajem 2017. godine, stoji u priopćenju.

'Želja je bila za stvaranjem videa lišenog akcijskih ili sviračkih momenata tako da se kompletan fokus može staviti na emocije koje proizlaze iz dubokih i teških stanja u ljubavi, vezama i životu općenito. Video je to bez ironije potpuno okrenut egzistencijalizmu. Tražili smo prostor koji će biti odvojen od vremenskog aspekta, mjesto koje zapravo projicira ono što mi osjećamo duboko u sebi. Metaforički, on je prazno platno na kojemu je Kristijan naslikao naša psihička i emotivna stanja', otkrivaju Stanislav Grdaković i Darko Terlević, autorski tandem koji se krije iza imena THE SIIDS.

Izvor: Društvene mreže

Riječki electro-rock duo etablirao se tijekom posljednjih godina kao glazbeni projekt vrijedan pažnje i jedan od rijetkih domaćih sastava kojeg obožavamo i slušati i gledati. Prepoznat po svom specifičnom zvuku, odličnoj produkciji i zanimljivoj estetici video singlova, album 'Brutalist' (Dallas Records) kritičari su unisono proglasili jednim od najboljih domaćih uradaka prošle godine uspoređujući ga s najboljim ostvarenjima svjetske electro rock scene. Tomu pored brojnih priznanja prethodnih godina svjedoči i nedavno osvojena nezavisna novinarska nagrada Rock&Off u kategoriji elektro&off izvođača godine, kao i nominacije za nagradu Ambasador u kategoriji najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019. godine.