DUKAGJIN LIPA

Tepaju mu da je najzgodniji tata u glazbenoj industriji, ali i Clooney s Kosova

26.03.2024 u 11:09

Bionic
Reading

Oni najsretniji, koji su uspjeli uhvatiti karte za u pet minuta rasprodani koncert svjetske senzacije Dua Lipe u pulskoj Areni, možda će dobiti priliku da negdje susretnu i oca slavne Kosovarke, Dukagjina Lipu, svojedobno jedan od najpoznatijih rokera na Kosovu

'Otac mi je oduvijek govorio da se ponosim time odakle dolazim, ali i da znam razloge za ono što radim. Roditelji su oduvijek imali puno povjerenja u mene, stoga kada sam sama živjela u Londonu, trudila sam se biti najbolja što mogu, a s njima sam se čula i po nekoliko puta dnevno', rekla je svojedobno Dua Lipa otkrivši kako joj je otac dao najbolji savjet: 'Otac mi je rekao da uvijek moram puno raditi kako bi mi se sreća osmjehnula. I to je istina.'

Dua Lipa početkom lipnja stiže u pulsku Arenu, a karte za njezin koncert planule su u svega nekoliko minuta nakon što su se pojavile u prodaji. I dok većina u Pulu stiže upravo zbog Due, ima i onih koji se nadaju kako će tamo bar u prolazu susresti njezinog zgodnog oca, Dukagjina Lipu.

DUA LIPA

Kožna haljina itekako može biti glamurozna; imamo i više nego dobar dokaz

Pogledaj galeriju

Upravo on najzaslužniji je za svjetski uspjeh Dua Lipe, koja bi uskoro mogla postati najbogatija britanska ženska pop zvijezda. Naime, u 2023. godini Dua je donijela odluku da više neće surađivati s menadžerskom tvrtkom s kojom je godinam surađivala te je kupila sva prava na svoj prethodni katalog pjesama. Sve je to bio logičan slijed nakon što je donijela odluku da će svu menadžersku ulogu preuzeti njezin otac, biznismen Dukagjin Lipa, zahvaljujući kojem bi napokon mogla postat i milijarderka.

Otac i kći osnovali su tvrtku Radical 22 Publishing Limited koja bi trebala upravljati komercijalnom imovinom i to samo nekoliko dana nakon što je objavila da je prekinula sve veze sa svojom bivšom tvrtkom za upravljanje TaP.

'Dua želi vratiti kontrolu nad svojom karijerom, a Dukagjin je tu da joj pomogne. On je smatrao da Dua daje preveliki postotak od svoje zarade, a nakon što joj je postao menadžer shvatio je da je idući logični korak i da postanu službeni poslovni partneri', rekao je dobro upućeni izvor u trenutku kada se sve to odigralo.

Dukagjin je i sam dobro upoznat s time kako funkcionira glazbeni svijet budući da je svojedobno bio jedan od najpoznatijih rokera na rodnom mu Kosovu gdje je njegova otac, Seit Lipa, bio poznati povjesničar koji je 90-ih bio na čelu Kosovskog instituta za povijest.

Dukagjin Lipa je na Kosovu upoznao i ljubav svog života, Anesu, s kojom se zaručio te je živio zajedno prije negoli su 1992. pobjegli u London, gdje su se vjenčali i 1995. dobili kćer Duu, a potom još i kćer Rinu te sina Gjina. On se proslavio još 80-ih godina kada je svirao s rock bendom Oda, a iako se školovao za stomatologa, u Londonu je radio sve što je trebalo kako bi preživjeli.

Preko dana je radio kao konobar, dok je noću pohađao Chartered Institute of Marketing, a nakon što su se vratili u Prištinu, studirao je masovne komunikacije na Kosovskom institutu za novinarstvo i komunikacije.

Nakon što je Dua Lipa krenula u svoju glazbenu karijeru, Dukagjin se s ostatkom obitelji vratio u London i napravio sve kako bi mu kćer ostvarila sve svoje snove. Kada se s njom pojavio 2019. na dodjeli Brit Awardsa proglasili su ga 'najzgodnijim ocem glazbene industrije', a često ga nazivaju i kosovskim Clooneyjem.