ŠALKOVIĆ PREŽIVIO

Tatjana Jurić prva odskakutala iz 'Plesa sa zvijezdama'

05.11.2011 u 22:03

Bionic
Reading

U drugoj emisiji 'Plesa sa zvijezdama' u zvijezde plesnog podija prometnuli su se Martina Tomčić i Denis Ahmetašević, Lana je sakrila noge, a kofer spakirala Tatjana Jurić

Nakon prošlotjednog pokera devetki, Marko Tolja stupio je na plesni podij poprilično samouvjereno, 'kao pravi mangup', po riječima Davora Bilmana. Ples zaljubljenih, kako nazivaju rumbu, otplesao je s Anom Herceg sigurno i autoritativno, uz tek povremena nesigurna vrludanja, prikupivši 31 bod. Istina, zaljubljenosti u Markovom i Aninom plesu i nije bilo pretjerano, no tek je druga emisija, tako da ima vremena i za to.

Skakutavi quickstep Tatjana Jurić je, u društvu Roberta Schuberta, odradila svakako, a povremeno i skakutavo. Bilo je tu visokog i izgubljenog ritma, sklada u neskladu i neskladnog sklada, pomalo žurenja i povremenog kašnjenja, letećeg plesanja i plesnog letanja, što im je donijelo 23 boda, ali i ispad iz šoua.

Ples zaljubljenih, klapa dva – džentlmen staroga kova Miro Ungar bio je šarmantan u gospodskoj gesti kad je zaboravljao korake, kad ih je elegantno preskakao i vidljivo brojao, sve štreberski plešući u ritmu. U isto vrijeme, uspio je u plesu s Marijom Stošić pokazati više emocije i kemije od Marka i Ane. Osim što su svojim plesnim šarmom u potpunosti osvojili nas, čini nam se da im je i publika naklonjena, dok im je žiri udijelio 22 boda.

Poučen prošlotjednim iskustvom, kojemu je pridružio i ozljedu prepone, Hrvoje Šalković je ovaj tjedan na plesni podij stigao sa štapom, no greškom ga je odbacio već na početku. I u njegovom quickstepu bilo je svega, baš na tragu definicije tog plesa koja kaže 'puno zamršenih koraka', a najvažnije – Hrvojevih i Lejlinih osmijeha nemoći, nelagode, samokritike i povremeno čistog veselja. Žiri nije bio toliko veseo te im je dodijelio vrlo tankih 15 bodova, uz Bilmanovu dvojku.

Najispleteniju rumbu večeri priuštili su nam Jelena Perčin i Hrvoje Kraševac. U silnim dodirima i vrtnjama Hrvoje je djelovao kao Jelenina slamka spasa, što je, valjda, dobro za romantični sloj plesa, no nama je djelovalo pomalo nategnuto i premalo 'rumbastično', u čemu se i Davor složio s nama. Uza sve te zagrljaje, bilo je tu i opasno klimavih potpetica, tako da su skromna 23 boda djelovala zasluženo.

Nakon silnih buka oko nogu Lane Banely u prvom nastupu, od profesionalne kritike da su previše u oks do čisto muške da su savršenog oblika, voditeljica se u drugom nastupu pojavila u dugoj žutoj haljini, začepivši usta brojnim znalcima brzoga jezika. Što se tiče samoga plesa, Lana je s Damirom Horvatinčićem više nego solidno otplesala rastrčani i skakutavi quickstep, osvojivši njime, ako ne nove muške obožavatelje, onda cijeli plesni podij i 28 bodova.

Najbolji plesni trenutak večeri priuštili su nam Martina Tomčić i Marko Herceg, ispunivši rumbu gotovo opipljivom plesnom emocijom i strašću, koje je savršeno nadopunila elegancija pokreta. Velika zasluga za čistu plesnu uživanciju pripada Marku koji je i koreografski i plesno odlično razigrao Martinu, koja mu se u potpunosti prepustila. Naš stav potvrdio je žiri s 32 boda.

Za kraj druge emisije stigao nam je ludo veseli i rasplesani quickstep Denisa Ahmetaševića i Mirjane Žutić. Brzo, duhovito, ispunjeno osmijesima i nabijeno opako pozitivnom energijom, što im je prikupilo 32 boda, sasvim zasluženo ih smjestivši na sam vrh u društvu Martine i Marka.

Na kraju druge epizode šou je lakši za Tatjanu Jurić, nove zvijezde postaju Martina i Denis, u miljenika publike promeće se Miro Ungar, dok će ljepotice sezone, Jelena i Lana, morati pričekati neke nove epizode za svojih pet minuta rasplesane slave.

Hrvoje i Lejla