PRVENSTVO U KVIZU

Osvojio treće uzastopno zlato: Veliko priznanje za 'lovca' Krešimira Sučevića Međerala

25.04.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Hrvatski kviz savez u organizirao je 9. po redu Prvenstvo Hrvatske u mješovitim parovima, koje je održano u zagrebačkoj Tvornici

Natjecalo se 57 parova iz cijele Hrvatske, a među natjecateljima je bilo i par poznatih lica kao što su lovci Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, kao i poznati redatelj Mario Kovač. Prvenstvo je trajalo čak pet sati, a pobjedu je odnio par Ana Pašalić i Krešimir Sučević Međeral, koji je postao prvi u Hrvatskoj s tri uzastopna zlata na ovom natjecanju.

Drugi su Marijana Jakovašić i Dražen Nemet, a treći su Morana Zibar i Nikola Lazić. Posebna nagrada se dijelila i 'mlađim' perspektivnim kvizašima, a 'Zlatna okladija' se dijelila najboljem rangiranom kvizaškom bračnom paru. Tako je nagrada za najbolji par do 25 godina otišla u ruke Mirte Ćorić i Borne Škrleca, dok su Zlatnu oklagiju osvojili Sandra i Borko Barić.

'Još jedno odlično Prvenstvo za mješovite parove je iza nas, a kako moj vjerni partner Nikola i ja sudjelujemo zajedno već devetu godinu, iskusni smo i uigrani, pa smo u žestokoj konkurenciji uspjeli obraniti treće mjesto. Mi smo zadovoljni, i čestitamo organizatorima meni možda najdražeg događanja u kviznoj godini', izjavila je Morana Zibar.

Ovo su pobjednici 9. Prvenstva Hrvatske za mješovite parove, a cijeli album možete pogledati na linku:...

Objavljuje Hrvatski kviz savez / Croatian Quiz AssociationUtorak, 25. travnja 2023.

'Drago mi je što je Hrvatski kviz savez već deveti puta uspio održati ovo natjecanje koje je počelo kao inicijativa za promicanje veće zastupljenosti žena u kvizovima. Ako se ne varam, to je jedino natjecanje HKS-a kojemu ni korona nije uzrokovala otkazivanje. Također mi je drago što sam osvojio treći naslov zaredom, što nikomu dosad nije uspjelo. Hvala prije svega mojoj partnerici Ani Pašalić, koja je taman povukla kada sam ja zastao, a tu je naravno bilo i plodonosnih savjetovanja oko odgovora. U svakom slučaju, ako se još koji put dogodi da nam redovni partneri budu spriječeni, dobro je znati da imamo plan B. A hvala i sponzorima na vrijednoj nagradi!', nadovezao se Krešimir Sučević Međeral iz pobjedničkog para.

  • +4
Superpotjera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica za HRT

Prvenstvo se sastojalo od ukupno 84 pitanja, podijeljenih u 7 kategorija po 12 pitanja: povijest, sport i igre, znanost i fizički svijet, pop kultura, visoka kultura, društvo i lifestyle. Na dodatna 42 pitanja odgovaralo je jedanaest ekipa koje su ušle u finale.

'Ovo natjecanje kvizaši najviše vole i uvijek je najveselije. U startu Prvenstvo u mješovitim parovima je nastalo kako bi se potaknulo žene da se aktiviraju u kvizaškim natjecanjima, a postalo je renomirano natjecanje koje se nestrpljivo iščekuje. Koliko znamo, jedinstveno je i u svijetu', poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza.