nezaboravna pjevačica

Tajči progovorila o odlasku u Ameriku: 'Ja nisam otišla iz hira'

21.07.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Pop zvijezda devedesetih osvajala je glasom i pjesmama, a onda je slavi okrenula leđa i otišla u Ameriku, gdje je zasnovala obitelj. Tamo živi već desetljećima, ali rado dođe u Hrvatsku. Trenutno je ovdje i odrađuje promotivne aktivnosti vezane uz svoju posljednju knjigu

Prije više od trideset godina predstavljala nas je na Eurosongu sa hitom 'Hajde da ludujemo'. Tekst Zrinka Tutića u prvoj je verziji glasio Hajde da beremo jagode, što je Alka Vuica prepravila u Hajde da ludujemo. Kultna haljinica s eurovizijskog nastupa ostala je mnogima urezana u pamćenje, a Tatjana Cameron Tajči je i dalje čuva u ormaru. Zanimljivu anegdotu je podijelila sa slušateljima Happy FM-a.

'Danijela Car je vozila sama u Austriju po materijal za prepoznatljivu narančastu haljinu, netko je u neko doba otišao u dućan, po one kolutove da se to stavi na haljinicu, to su bili kolutovi iz dućana di se prodaju šarafi, nije to bila neka dizajnerska stvar', otkrila je priču kako je nastala kultna narančasta mini haljina.

Svjetla pozornica ostavila je iza sebe i otišla 'preko bare'. 'Bila je kombinacija razloga za odlazak, jedan od njih je i što sam oduvijek željela studirati glazbeno kazalište u New Yorku. Bila sam u Moskvi, Budipmešti, nije mi bio problem otputovati, provela sam neko vrijeme u Londonu', rekla je.

'(NE)SLOMLJENA'

Emotivna ispovijest zvijezde 90-ih: Tajči predstavila knjigu u Zagrebu

Pogledaj galeriju

Kaže da je jako voljela svoje fanove, glazbu, ali da joj je nedostajalo privatnosti.

'Nisam uopće imala pravu sliku o sebi, bila sam stalno našminkana, kao Tajči, stalno u brendu. Zapravo mi je bilo teško! Došla bih bez šminke, okupala se u moru, izašla bih van, sjela na kavu i netko bi mi prišao i rekao: 'Jooooj pa zar ste Vi Tajči? Uopće ne izgledate kao Tajči, pa puno ste mi ljepši na televiziji!?' Pa normalno da jesam, kao i svi kada se našminkaju, to me je jako pogađalo… nisam se znala boriti, niti imala mentora da mi to malo pojasni i pomogne. To je jedan posao u kojem si ti izložen svakakvim kritikama: 'Malo si se udebljala', 'Daj nemoj jesti', 'Opet jedeš', stalno si povećalom. Trebalo mi je odmora', iskrena je.

Odluku o odlasku tvrdi - nije donijela preko noći. 'Je li to hrabrost ili ludost? Oboje, mora tu malo racio popustiti. Ja nisam otišla iz hira, spremala sam se za to, to je bio proces, ali nije bilo društvenih mreža, nisam imala mogućnost komuniciranja s javnosti i fanovima. Moja ekipa i roditelji su znali i bili su mi podrška i rekli da se uvijek imam gdje vratiti', istaknula je Tajči.

U Americi je novi početak bio jako težak. 'Došla u ono vrijeme, počeo je tada već nemir i rat doma. Nisam imala ušteđevine, podijelila sam je, otišla sam s jako malo novaca. Odlazila sam iz potpune slave u totalnu anonimnost, u New York u kojem možeš biti apsolutno nevidljiv. Nisam baš toliko znala ni engleski, nismo tada imali YouTube da imamo priliku vježbati. Nisam željela koristiti nikakve veze, poznanstva… Htjela sam biti sama i izgraditi se ponovno. Malo po malo upoznaš ljude i stvaraš si novi život', prisjetila se.

Obožavatelji će je imati priliku slušati na jesen u Lisinskom. Bit će to koncert povodom 75. godišnjice izraelske nezavisnosti i 26 godina prijateljstva između Izraela i Hrvatske.

Izvor: Društvene mreže