O NOVOJ LJUBAVI

Tajči: 'Nisam tražila novu vezu - dovoljno sam jaka i sasvim sposobna živjeti sama sa sinovima, ali ljepše je s nekim podijeliti suze i strahove kao i smijeh'

03.05.2020 u 09:02

Bionic
Reading

Prije 30 godina na Eurosongu održanom u Zagrebu, Tatjana Cameron Tajči otpjevala je 'Hajde da ludujemo' i postala zvijezda. Devedesetih je napustila Hrvatsku i otišla u Ameriku te se posvetila duhovnoj glazbi, rodila tri sina, a prije tri godine zadesila ju je i velika životna tragedija, prerana smrt supruga Matthewa Shanea Camerona. Pjevačica ponovno ima osmijeh na licu, a za njega je zaslužan glazbenik David Langley koji joj je dao novu snagu, a Tajči osim što brine o obitelji snima i pjeva punom parom

Tajči je pokazala da je aktivna i tijekom pandemije koronavirusa, snimila je novu pjesmu 'The Prayer', a svoje obožavatelje poziva da joj se u utorak 5. svibnja pridruže na virtualnom koncertu koji će se održati na njezinoj Facebook stranici Tatiana 'Tajči' Cameron, a tada će otkriti i koje iznenađenje priprema za tridesetu godišnjicu eurovizijskog nastupa. U razgovoru za Studio, prilog Jutarnjeg lista, najavila je skori izlazak novog albuma, ali i ispričala kako živi sa svoja tri sina u karanteni, kako se uspjela othrvati tuzi nakon tragičnog gubitka supruga, a otkrila je i tajnu svog mladenačkog izgleda.

'Volim svoje tijelo baš takvo kakvo je, ne bojim se promjena i jedino što poduzimam je da ga njegujem i održavam zdravim, koliko je to u mojoj moći. Nisam opterećena izgledom. Moja majka izgleda jako mladoliko, a za nju znam da ju drži mladenački duh, humor, smijeh i ljubav prema djeci i prijateljima, pa se i ja pridržavam te formule. To se nekako precrtava na vanjski izgled. Od onog praktičnog, mislim da su važni zdrava prehrana, unutarnje zadovoljstvo i mir. Nisam nikad pušila, ne pijem alkohol, osim tu i tamo jednu čašu dobrog vina ili gutljaj rakije (smijeh), trudim se spavati dovoljno i redovito ići na hodanje ili jogu. Opuštanje i meditacija su mi jako važni. A i oduvijek sam upotrebljavala kvalitetnu kozmetiku, pa možda i to ima neke veze, ne znam', Tajči tajnu svog vječnog mladenačkog izgleda.

Danas živi u Franklinu, gradiću nedaleko Nashvillea, sa svoja tri sina: 'Moj najstariji sin Dante pohađa koledž - Savannah College of Arts and Design, koji ionako ima online program, tako da, osim društvenih događaja, ne gubi puno. Evan je maturant ove godine i žao nam je da nije imao priliku doživjeti tih posljednjih nekoliko mjeseci nastave. On je izvrstan učenik, već je primljen na koledž, ostalo mu je položiti još samo nekoliko ispita. On i Blais imaju online nastavu, ali poprilično modificiranu.

Progovorila je i o tragičnom gubitku supruga Matthewa, ali i novoj ljubavi koje ušla u njenu život.

'Za mene nikad nije bilo stare i nove ljubavi. Romantične veze da. Brak i suživot s nekim ima svoj početak i kraj. Ali ljubav je stalna, jedna. Ista. Nepromjenjiva. Nosimo ju u sebi i pronalazimo ju u ljudima, u prirodi i malim sitnicama i životnim situacijama. Otkrivamo ju ponovno i stalno i uvijek joj se vraćamo. Dopuštamo joj da nas iscjeljuje, vodi, otvara nam putove, dovede nove ljude u naše živote, ispunjava srce i daje nam snagu. Ljubav prema Matthewu ne može nikad ‘izaći’ da bi neka druga ljubav mogla ‘ući’. Znam da se to tako kaže, ali kad bolje razmislite, nema smisla. Ona će zauvijek biti dio mene. Zajedno idemo dalje. Ljubav uvijek raste, ne može se umanjivati ili nestati. Jedino kad mi sami odlučimo da jedan dio te ljubavi nekome uskratimo, tada nam postaje nemoguće da taj dio osjetimo. Možda to čudno zvuči, ali ja tako gledam na ljubav', kaže Tajči i dodaje da novu vezu nikad nije tražila, već da se jednostavno ona dogodila.

'Nisam tražila novu vezu - ja sam dovoljno jaka i sasvim sposobna živjeti sama sa sinovima, ali ljepše je s nekim podijeliti suze i strahove kao i smijeh i, da - glazbu. David je izuzetan glazbenik i divna duša', kaže nekad jedna od najpopularnijih pjevačica na ovim prostorima.