MALI UŽICI FRANCUSKOG PRVOG PARA

Svoj mir i trenutke samo za sebe Brigitte i Emmanuel Macron pronalaze u tajnom malom kinu

24.09.2021 u 12:51

Bionic
Reading

U rijetkim trenutcima predaha francuski predsjednik i prva dama jedno drugo počaste malim trenucima daleko od očiju javnosti, a časopis l'Obs otkriva kako im je posebno drago malo tajno kino

Kao predsjedniku Republike i prvoj dami, Emmanuelu i Brigitte Macron rijetko se pruža prilika za male užitke, no čim pronađu slobodnog vremena u svojim preopterećenim rasporedima, nalaze se na polju koje im je posebno drago - u kulturi.

Od muzeja do kazališta, piše francuski časopis Gala, nerazdvojni prvi par obogaćuje svoj um, a ponekad si čak dopuštaju i male privatne kino projekcije, daleko od očiju javnosti.

'Sa suprugom ide u malo, tajno kino', otkriva časopis l'Obs u svom izdanju od četvrtka.

Široj javnosti poznat kao političar i ekonomist, Macron je i pijanist, vrlo pismen i amaterski glumac. 'Ne propušta predstave Christiana Hecqa, svoju palaču ukrašava djelima suvremene umjetnosti poput 'La Marianne' street art umjetnika d'Obeya, vodi kreatore i redatelje na službena putovanja, organizira projekcije u Elizejskoj palači', opisuju francuskog predsjednika u l'Obsu.

Desetak dana prije prvog lockdowna, predsjednik i prva dama kratak izlet od obaveza iskoristili su za odlazak u kazalište kako bi pogledali predstavu 'Par le bout du nez' s Françoisom Berléandom i François-Xavierom Demaisonom.

Savršeni sklad prvog para

Kad se Brigitte predomišlja, pišu francuski mediji, i poželi primjerice otići u kazalište, njezin će je suprug rado pratiti, a prva dama također uživa i objedovati u kazališnim restoranima nakon predstave.

  • +19
Brigitte i Emmanuel Macron na plaži Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ludo zaljubljeni više od 26 godina, Emmanuel i Brigitte Macron još su uvijek vrlo bliski i izuzetno jedno drugo trebaju. Toliko da vrijeme provode međusobno razgovarajući bez obzira jesu li zajedno ili ne.

'Cijeloga dana međusobno si šalju poruke', kaže u svojoj knjizi 'President Burglar' Corinne Lhaïk.

  • +3
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia