ima li razgloga za brigu?

Nizozemac je nova prijetnja na kladionicama Baby Lasagni

22.04.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Nizozemska je već privukla pažnju pjesmom 'Europapa', s kojom će je ove godine na Eurosongu predstavljati Joost Klein. Njegova skladba je postala velik hit na internetu pa je na kladionicama skočio za nekoliko mjesta

Mnogi jedva čekaju da se popularno natjecanje u Švedskoj održi, a naravno, tu su i službene kladionice koje predviđaju pobjednika.

Pjesma 'Europapa' na YouTubeu je 'uhvatila' 19 milijuna pregleda, a u komentarima ispod objave pjesme, mnogi pretpostavljaju da će upravo ta pjesma pobijediti na Eurosongu. Glazbenik, reper i bivši youtuber pjesmu je napravio s nizozemskim reperom Donniejem

Izvor: Društvene mreže

Joost Klein će svoju pjesmu izvesti u drugom dijelu drugog polufinala Eurosonga, 9. svibnja, a baš kao i 'Rim Tim Tagi Dim' našeg Baby Lasagne, Joostova ima sličnu priču iza svojih stihova.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Pjevač je dodao kako je 'Europapa' posvećena njegovom ocu koji mu je usadio širok pogled na svijet. Naime, izgubio je oba roditelja u mladoj dobi zbog čega pjesma ima i emotivnu konotaciju. S druge strane, pjesma je oda Europi.

Joostova karijeru je počela na YouTubeu gdje je objavljivao skečeve i kratke dokumentarce, dok nije objavio svoj prvi EP i odlučio se baviti glazbom. Prvi album 'Dakloos' objavio je 2016. godine, a godinu dana kasnije se proslavio hitom 'Scandinavian Boy' s istoimenog albuma te je postao jedan od najpoznatijih nizozemskih glazbenika. Svi albumi su mu bili izrazito uspješni. Oduvijek mu je bio san nastupati na Eurosongu.