DISKOGRAFI TRLJAJU RUKE

Svi ih žele imati: Prodaja Oliverovih izdanja posljednjih dana nezaustavljivo raste

02.08.2018 u 13:50

Bionic
Reading

Glazbeni velikan u svojoj je više nego uspješnoj karijeri dugoj 50 godina snimio više od trideset studijskih albuma, kompilacija i live albuma u zlatnim, platinastim i dijamantnim nakladama. Oliver Dragojević ostavio je iza sebe bogato umjetničko nasljeđe i iako su se njegovi uradci uvijek odlično prodavali, potražnja za njegovom glazbenom ostavštinom posljednjih dana rapidno je porasla

Glazbene stručnjake koji su govorili za tportal nimalo ne čudi trend naglog porasta kupovine dragocjene glazbene riznice - albuma, singlova i streamova - velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića.

'Budući da imamo direktnu prodaju na Amazonu, dnevno se zadnjih nekoliko dana prodavalo 15 Oliverovih izdanja. Svugdje u svijetu dobre, ali i tužne stvari povećaju potražnju za albumima, ožive emocije pa bi mnogi htjeli nabaviti glazbu nekog izvođača. Kako se ujesen obilježava 70. godišnjica od pojave prvog LP-a u svijetu, i Croatia Records će objaviti puno albuma na pločama, a među njima će sigurno biti i Oliverov prvi album', rekao nam je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge (HDU) i direktor Croatia Recordsa.

'Koliko je Oliver bio omiljen u Hrvatskoj među svim dobnim skupinama, možda najbolje pokazuje činjenica da je na Deezeru trenutno najslušaniji izvođač, a među top 10 najstreamanijih pjesama dnevno, sedam pripada upravo njemu. Playlista koju je kreirao za nas https://www.deezer.com/playlist/2867673762 u zadnjih nekoliko dana višestruko je porasla po broju preslušavanja i fanova. Iako smo i ranije svjedočili trenutnom porastu slušanosti kad bi nas napustio pojedini omiljeni glazbenik, to nikad nije bilo u ovakvim razmjerima kao što je kod Olivera', kaže urednik Deezera za Hrvatsku i Balkan, Branko Skendžić.

  • +83
Oliver Dragojević preminuo u 71. godini života Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Znalo se dogoditi kada bi preminuo neki glazbenik da poraste interes za njegovom biografijom, ali kada je Oliver preminuo prvi put smo primjetili da je interes bio očit i instantan. Obje biografije Zlatka Galla, prva iz 2006. i druga iz 2017. godine, su ovih dana vrlo tražene, s obzirom na nasljeđe koje nam je Oliver ostavio, s punim pravom se ove knjige čitaju', rekao nam je Krešimir Blažević iz Rockmarka.