ROYAL WINDSOR HORSE SHOW

U dobrom raspoloženju: Kraljica Elizabeta II pojavila se na konjičkoj utrci

13.05.2022 u 16:27

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta, koja je bila primorana propustiti tradicionalno službeno otvaranje parlamenta ranije ovaj tjedan, pojavila se u javnosti u petak na konjičkoj utrci blizu svoga doma

Kraljica Elizabeta II (96) je propustila ceremoniju otvaranja parlamenta u utorak zbog onoga što Buckinghamska palača opisuje kao 'povremene probleme s kretanjem'.

Rijetko je se moglo vidjeti u javnosti otkad je na jednu noć u listopadu prošle godine bila hospitalizirana zbog neimenovane bolesti, zbog čega su joj liječnici savjetovali da se odmara. Otad je obnašala svoje dužnosti ili iz daljine ili blizu svoga dvorca Windsor.

  • +10
Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia

No u petak se pojavila veselo se smiješeći s prednjeg sjedišta svoga Range Rovera dok je promatrala kako se njezini konji natječu u utrci Royal Windsor Horse Show, koja se odvija na privatnom terenu njezina dvorca.

Četverodnevni događaj u Windsoru koji je započeo u četvrtak uključuje 'Galop kroz povijest', na kojem će sudjelovati više od 500 konja i 1000 sudionika te je osmišljen u počast kraljici koja ove godine obilježava 70 godina na prijestolju.

Završnica će biti u nedjelju i na njoj bi se kraljica prema programu trebala pojaviti, kao i drugi članovi kraljevske obitelji. Očekuje se dolazak i glumaca Toma Cruisea i Helen Mirren.

Time počinju proslave njezina platinastog jubileja koje će kulminirati četverodnevnom svečanošću u lipnju.