MARGOT ROBBIE

Sve za ulogu: Slavna glumica progovorila o traumatičnom iskustvu

05.01.2018 u 11:20

Bionic
Reading

U kinodvorane diljem svijeta uskoro stiže biografski film 'I, Tonya', o slavnoj klizačici Tonyji Harding kojoj je 1994. godine, uoči zimskih Olimpijskih igara, doživotno zabranjeno bavljenje sportom, nakon što je, uz pomoć bivšeg supruga, naručila da se njezinoj suparnici slome noge. Ulogu klizačice prihvatila je australska glumica Margot Robbie, koja je priznala da joj je bilo izrazito teško odglumiti ovu ulogu

Za ulogu u biografskom filmu 'I, Tonya', u kojem je utjelovila slavnu klizačicu Tonyju Harding, 27-godišnja Margot Robbie već je dobila nominacije za najprestižnije nagrade - od Zlatnih globusa, preko Screen Actors Guild Spirits pa sve do Film Independent Spirit Awards, a šuška se kako bi se mogla naći i među nominiranima za Oscara.

To znači da se trud glumice itekako isplatio, iako je, kako je sama priznala u intervjuu za The Hollywood Reporter, to za nju bilo izrazito 'emocionalno traumatično iskustvo'. Za naslovnicu magazina Margot Robbie je pozirala upravo s Tonyjom Harding, koju je, kako je otkrila, upoznala tek kratko prije negoli je snimanje filma počelo, a zajedno su prve pogledale premijeru filma održanu početkom prosinca u Los Angelesu.

  • +13
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako je rekla, bilo joj je itekako teško staviti samu sebe 'u glavu' nekoga tko je u vezi sa zlostavljačem. Naime, Tonya Harding bila je u braku s Jeffom Gilloolyjem, koji ju je zlostavljao, a šest je mjeseci proveo u zatvoru nakon što je napao njezinu suparnicu, klizačicu Nancy Kerrigan i njezinu majku. Radnja filma prati uspon i pad Tonyje uoči zimskih Olimpijskih igara, kada je zajedno s bivšim suprugom platila da slome noge njezinoj konkurentici.

Margot Robbie u filmu 'I, Tonya' Autor: Youtube

Sve to rezultiralo je doživotnom zabranom Tonyji Harding da se bavi sportom, a otkrilo se i kako su je fizički, ali i emocionalno, zlostavljali i njezin suprug, ali i majka.