ZVJEZDANI POPIS

Sve ljubavi Kevina Costnera: Rekla mi je - 'Čekat ću te, no ne dugo'

03.05.2023 u 08:56

Bionic
Reading

Vijest da je nakon 18 godina braka Christina Baumgartner podnijela papire za razvod od Kevina Costnera noćas je šokirala sve, pa i samog holivudskog glumca, koji se takvom životnom obratu nije nadao

U trenutku kada je upoznao Christine Baumgartner, Kevin Costner već je imao propali brak sa Cindy Silvom, ali i niz veza sa slavnim ljepoticama. Uz sve to već je i imao četvero djece, a sve to za njega je bio i više nego dovoljan razlog da više ne razmišlja o novom braku, kao ni o djeci.

Tada je u njegov život ušetala lijepa Christine Baumgartner zbog koje je pogazio svoju riječ i stao još jednom 'na ludi kamen', ali i pristao imati još troje djece. Što je točno presudilo njihovom braku, znaju samo oni, jer je Christine u papirima navela 'nepomirljive razlike. No, krenimo od samog početka i prisjetimo se koje je sve ljepotice Kevin Costner ljubio.

Prva velika ljubav slavnog holivudskog glumca bila je Cindy Silva, djevojka koja je u to doba u Disneylandu radila kao Snjeguljica.

‘Upoznali smo se na nekoj zabavi 1975. Bila je toliko lijepa da me ostavila bez daha. Svi su dečki gledali u nju kao u boginju, a ja sam bio uvjeren da nemam nikakve šanse kod nje jer sam se doživljavao bezveznjakom.’

Ipak, šarmu Kevina Costnera Cindy nije mogla odoljeti, pa je pristala izaći s njim, a tri godine kasnije bili su u braku u kojem su dobili dvije kćeri, 1984. Annie i 1986. Lily, te 1988. sina Joea.

Iako je na van njihov brak izgledao kao savršen, kako je rasla slava Kevina Costnera, tako su i tabloidi sve više počeli pisati o njegovim izvanbračnim aferama, poput one s Halle Berry 1989. godine. Cindy je bila uz njega tijekom svih njegovih uspona i padova te je čak, tijekom snimanja 'Plesa s vukovima' s djecom preselila u prikolicu na setu kako bi mu bili bliži, no na kraju je morala priznati si poraz.

U zajedničkoj objavi za medije stajalo je: ‘Nakon 16 zajedničkih godina našem je braku došao kraj. Prijateljski smo riješili sva pitanja u vezi s našom djecom i financijskim poslovima i postignuta je potpuna bračna nagodba.’ Razvod je finaliziran 1994. godine, a pisalo se da je Costner isplatio bivšoj supruzi 80 milijuna dolara.

Nakon toga više se nije morao skrivati s drugim ženama, a popis je uistinu bio prepun zvijezda. Na popisu se tako našle Michelle Pfeiffer, Bobbie Jean Brown, Mira Sorvino i Courteney Cox, a onda se ‘bacio’ na supermodele. Sredinom 90-ih povezivan je s Naomi Campbell, Angie Everhart i Carlom Bruni, a potom je započeo vezu s Bridget Rooney, s kojom je dobio još jedno dijete, sina Liama, no krenuli su svatko svojim putem prije negoli je dječak prohodao.

Razlog prekida bila je njegova kratka avantura sa supermodelom Elle MacPherson. Iako sa sinom nikada nije ostvario blizak odnos, Liamova se majka pobrinula barem za financijsku korist, pa joj je isplatio 10 milijuna dolara. Ni s australskim supermodelom nije izdržao predugo, iako je tvrdio da je u Elle našao 'sebi ravnu'.

  • +4
Kevin Costner i Christine Baumgartner Izvor: Profimedia / Autor: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

A onda se rasplamsala ljubav sa 20 godina mlađom Christine Baumgartner, koju je upoznao još krajem 80-ih, kada je bio u prvom braku, no vezu su počeli tek nakon slučajnog susreta 1998. godine. Costner ju je tražio broj, ali ju je nazvao tek dva tjedna kasnije jer, kako je rekao, nije bio spreman na novu ljubav.

‘Kada sam sreo Christine, nisam bio spreman za novu ljubav. Trebalo mi je dugo da joj kažem da je volim’, govorio je Costner, no ipak je pokleknuo. Par se vjenčao 25. rujna 2004., nakon četiri godine veze, na njegovom ranču u Aspenu. Do svećenika su stigli u konjskoj zaprezi, a poslije ceremonije provozao je svoju suprugu jezerom u kanuu.

Potom su se preselili u raskošnu vilu od 1200 kvadratnih metara u Los Angelesu s dva teniska igrališta, bazenom i ogromnim vrtom. Zanimljivo je to da su prije vjenčanja nakratko prekinuli i to zato što Costner nije htio više djece. ‘Rekla mi je: ‘Čekat ću te, no ne dugo. Kada se opametiš, vrati mi se.' I ja sam se vratio.’

Prvog sina, Caydena, dobili su 2007., dvije godine kasnije stigao je i Hayes, a kćerkica Grace rođena je 2010. godine. Za njih će, prema želji Christine, ali i samog Costnera, nakon razvoda imati zajedničko skrbništvo.