DRAMA U 'YELLOWSTONEU'

Napušta li Kevin Costner popularnu seriju? Mnogi mu zamjeraju prevelik ego i bahato ponašanje

07.03.2023 u 14:33

  • +9

Kevin Costner u seriji 'Yellowstone'

Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Bionic
Reading

Serija 'Yellowstone' osvojila je srca gledatelja i kritike pa ni ne čudi podatak da je najgledanija serija u prošloj godini. Ipak, drama s malih ekrana prenosi se i na odnose između glavnog glumca i ostatka tima, a mnogi mu zamjeraju njegov prevelik ego

Serija Yellowstone osvojila je mnoge nagrade, uključujući i ovogodišnji Zlatni globus za najbolju mušku ulogu u televizijskoj seriji. Serija se uspješno uzdigla i na top ljestvici pa je peta sezona odnijela titulu najgledanije televizijske serije u 2022. godini. Odlične kritike, zadovoljni gledatelji, osvojene nagrade vjetar su u leđa timu serije, no iza televizijske drame odvija se i prava drama između glavnog glumca i ostatka tima.

Problem je vezan uz ponašanje glavnog glumca, popularnog Kevina Costnera. Čak ni osvojeno veliko priznanje nije uspjelo promijeniti želju glumca za napuštanjem serije, a razlog želje za odlaskom iz serije je - novac.

Costner je tražio 1.2 milijuna dolara po epizodi za petu sezonu od 16 epizoda, a za šestu sezonu traži čak 1.5 milijuna dolara po epizodi. Usporedbe radi, plaća Bryana Cranstona koji je osvojio čak tri nagrade za seriju 'Breaking Bad' po epizodi bila je 225 000 dolara. Cillian Murphy tražio je tek 100 000 dolara za epizodu serije 'Peaky Blinders', a serija broji sveukupno 36 epizoda.

Glumačka postava i cijela ekipa koja stoji iza serije navodno se već godinama žali na veličinu Costnerovog ega. Također, izašli su u javnost i sa žalbama na loše ponašanje velike zvijezde te tvrde da je njegovo ponašanje nedopustivo. Costner je navodno nekoliko puta napustio set prije negoli je završio sa snimanjem svojih scena u petoj sezoni. Problem je nastao jer je to odgađalo finaliziranje serije pa je druga polovica pete sezone svjetlo dana ugledala tek u studenom, u vrijeme kad je prvotno trebala biti premijera šeste sezone.

  • +14
Serija Yellowstone Izvor: Profimedia / Autor: Paramount Television / Everett / Profimedia

'Ideja da je Kevin bio voljan raditi samo jedan tjedan na drugoj polovici 5. sezone Yellowstonea je apsolutna laž. To je smiješno – i nikome tko to sugerira ne treba vjerovati ni sekunde. Kao što svi koji znaju bilo što o Kevinu dobro znaju, on je nevjerojatno strastven prema seriji i uvijek se trudio kako bi osigurao njezin uspjeh', rekao je glumčev odvjetnik.

Iako će studio vjeorojatno stati na stranu produkcije i Taylora Sheridana koji stoji iza projekta Yellowstone i brojnih drugih serija koje su krenule iz ove neo western drame - tzv. Taylorversea, za gubitak Costnera ne bi bio tako bezazlen.

  • +7
Kevin Costner Yellowstone Izvor: Profimedia / Autor: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sheridan je trenutno rastrgan između nekoliko projekata - od prequela 'Yellowstonea', kao što je '1923.' do novih spin offova, kao i drugih projekata unutar Taylorversea (Gradonačelnik Kingstowna, Kralj Tulse, Lioness..). Zatrpan hrpom posla u Paramountu+, Sheridan se navodno mučio s rokovima za isporučivanje scenarija na vrijeme za 'Yellowstone' dok je snimao 5. sezonu, piše Puck.

Yellowstone trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Većina pompe oko Sheridanove suradnje s Paramountom proizlazi iz golemog uspjeha koji je postigla serija 'Yellowstone', a dio Sheridanove čarolije su velika imena koja privlači za projekte: Sylvester Stallone za Tulsa King, Jeremy Renner za Kingstown, Harrison Ford i Helen Mirren za 1923. Serija bi se mogla nastaviti i bez Costnera, no gubitak najvećeg imena u glumačkom postavu ipak bi bio veliki udarac za seriju.

Serija '1923.' Izvor: Društvene mreže / Autor: Paramount+