DANSKA PRINCEZA MARY

Sve je spremno za veliko slavlje u kraljevskoj obitelji, a snimljeni su i novi, službeni portreti

01.02.2022 u 08:56

Bionic
Reading

Zadivljujući portreti princeze Mary, koja pozira sa svojim suprugom, princom Frederikom, snimljeni su povodom 50. rođendana buduće danske kraljice

Odjevena u dugu, svjetlucavu plavu balsku haljinu, princeza Mary pozirala je poput prave kraljice za nove portrete snimljene u čast njezinog 50. rođendana. Haljina je zahvaljujući ukrasnom remenu u struku, dodatno naglasila njezinu vitku figuru i tanak struk, a s pripadajućom tijarom na glavi, princeza Mary je doista izgledala kao kraljica, što će u idućim godinama i službeno postati.

Jednako elegantan izgledao je pored nje princ Frederik, budući danski kralj, koji je za ovu prigodu odjenuo svoju vojničku odoru s pripadajućim ordenima.

Inače, jubilarni, 50. rođendan danske princeze obilježit će se nizom događanja, među koje spada i izložba koja će paralelno biti otvorena u Koldinghus i Frederiksborg dvorcima, dok će na Sveučilištu u Kopenhagenu biti otvoren centar koji će nositi njezino ime.

  • +9
Danska princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Hanne Juul/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prošlog tjedna otkriveno je kako ju je tijekom života majka Henrietta 'Etta' Donaldson redovito podsjećala da uvijek mora ostati vjerna sama sebi i jednostavna, pa čak i kao članica kraljevske obitelji. Njezina majka preminula je od srčanih problema kada je princeza imala 25 godina, tri godine prije negoli je upoznala svog princa iz bajke.