LIPANJ ZA PAMĆENJE

Sve je spremno za kraljevsko vjenčanje godine: Otkriveni detalji velikog slavlja u Jordanu

31.05.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Kraljevsko vjenčanje godine ovoga tjedna očekuje se u Jordanu, a palača je tim povodom otkrila dosad nepoznate detalje o svadbenom slavlju jordanskog prijestolonasljednika Husseina i njegove 28- godišnje odabranice

U rujnu prošle godine kraljevska palača objavila je da će se jordanski princ Hussein bin Abdullah (28) vjenčati s arhitekticom iz Saudijske Arabije Rajwom Al Saif, također 28- godišnjakinjom, nakon ceremonije zaruka organizirane u obiteljskoj kući mladenke u Rijadu.

Ovaj mladi par u bračnu luku će službeno uploviti prvoga dana mjeseca lipnja, a kraljevska palača tim je povodom otkrila dosad nepoznate detalje o samoj ceremoniji.

  • +3
Zaruke jordanskog princa Huseina Izvor: Profimedia / Autor: Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svadbeno slavlje počinje večer prije, s večerom koju kralj Abdullah II priprema za više od 4000 Jordanaca.

Na sam dan vjenčanja, 140 uzvanika svadbene ceremonije, uključujući članove kraljevske hašemitske obitelji, pozvane kraljevske obitelji i šefove država, gledat će kako se par zaklinje na vječnu ljubav u vrtu palače Zahran.

U službenom priopćenju za medije istaknuto je da će svadbena proslava započeti svečanom večerom - događajem kojim će se proslaviti 'raznolika društvena struktura' Jordana i pokazati 'duboko poštovanje kraljevske obitelji prema svakom segmentu jordanskog društva'.

Proslava će se održati u 'Madareb Bani Hashem' na Kraljevskom Hašemitskom dvoru. Na popisu uzvanika nalazi se 4000 osoba, a uključuje članove Kraljevske Hašemitske obitelji, predstavnike cijenjenih plemena u zemlji, kao i jordanske čerkeske i čečenske zajednice.

Na svečanu večeru uoči vjenčanja jordanskog prijestolonasljednika pozvani su i članovi organizacija civilnog društva, poslovni ljudi, mladi, bivši i sadašnji državni dužnosnici, kao i pripadnici vojske i sigurnosnih agencija.

Sutrašnji dan proglašen je nacionalnim praznikom, a slavljenička događanja organizirana su u svih 12 jordanskih gubernija kako bi građani zemlje mogli sudjelovati u svečanostima.

Par će se vjenčati u vrtu palače Zahran na 'elegantnoj i skromnoj vjerskoj ceremoniji’, kako se ističe u priopćenju.

Svadbenoj ceremoniji nazočit će oko 140 uzvanika, uključujući članove kraljevske hašemitske obitelji, pozvane kraljevske obitelji i šefove država.

Par će se potom kroz uličnu povorku automobilima preseliti u palaču Al Husseiniya gdje se očekuje svadbeni domjenak, sa raznolikom postavom izođača koji će odati počast vojnoj karijeri prijestolonasljednika, saudijskom nasljeđu njegove mladenke i tradicionalnom jordanskom umijeću.

Domaćini svadbenog prijema bit će kralj Abdullah II i kraljica Rania, kao i roditelji mladenke, s preko 1700 uzvanika.

Ostatak večeri uključivat će razne izvedbe lokalnih i regionalnih pjevača, zbora, jordanskih bendova, nacionalnog orkestra i folklornih trupa, dok će prijem završiti mladoženjinim rezanjem svadbene torte.

Ranije ovog mjeseca, kraljica Rania bila je domaćicom zabave za buduću suprugu svog sina, prijestolonasljednika Husseina. Tada je podijelila brojne fotografije na Instagramu na kojima se vidi kako slavi s budućom mladenkom Rajwom uoči raskošnog vjenčanja.