NEISPRIČANO POGLAVLJE

Svatko ima svoju verziju priče: Kako je došlo do kraha filmske franšize 'Seks i grad'

25.10.2017 u 14:00

Bionic
Reading

Gledatelji diljem svijeta s nestrpljenjem su posljednjih sedam godina, koliko je prošlo od zadnje filmske ekranizacije serije 'Seks i grad', čekali novi nastavak. No nedavno je stigla konačna potvrda da od novih avantura popularnih Njujorčanki, na žalost brojnih obožavatelja ove kultne serije, ipak neće biti ništa

Proteklih sedam godina pojavljivale su se razne priče glumačke ekipe, ali i produkcije. Dok su jedni uporno ponavljali kako novi nastavci 'Seksa i grada' sigurno dolaze, drugi su se tvrdili da su završili to poglavlje života. 

Svibanj 2010. 

Tijekom predstavljanja drugog filmskog nastavka 'Seksa i grada' Sarah Jessica Parker iskreno je priznala da ne zna je li to ujedno kraj priče. 'Ako se danas ovdje opraštam od svojih kolega, prihvaćam to. Jako bi mi nedostajalo prijateljstvo, sestrinstvo, ali i velika povezanost s New Yorkom. Međutim imam divne uspomene koje zauvijek ostaju sa mnom', rekla je tada glavna zvijezda kultne serije i filma.

Listopad 2010.

Glumac Chris Noth, koji igra Facu, nekoliko mjeseci kasnije govori kako je franšiza definitivno ugašena. 'Gotovo je, franšiza je mrtva, a ubile su ju kritike medija koje su svuda bile jednake', komentirao je tada poznati zavodnik. Međutim istog tog mjeseca njegova partnerica iz serije Sarah Jessica pobija njegove riječi izjavivši kako je budućnost franšize još uvijek nepoznata.

Veljača 2011.

Nakon nekoliko mjeseci tema 'Seksa i grada' i dalje je aktualna, a glumica Kristin Davis, koja igra Charlotte, kaže: 'Još uvijek se nadam da postoji neka priča za gledatelje. Ne znam hoće li se to dogoditi jer ja nisam osoba koja odlučuje o tome, a pritisak ću ostaviti kolegici Parker i našem dragom producentu Michaelu Patricku Kingu.'

  • +4
'Seks i grad' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lipanj 2011.

'Ne vidim 'Seks i grad 3' u nastanku i nisam uopće razočaran. Jedino što mi nedostaje su oni stari dani kada sve to nije bilo ovakav cirkus', govori ponovno Faca, a njegovo mišljenje tada dijeli i Kim Cattrall, kazavši kako misli da je to ostavila iza sebe.

Ožujak 2013.

Dvije godine kasnije dolazi novo razočaranje za sve obožavatelje. Candace Bushnell, autorica kolumni prema kojima je nastala ova hit serija, govori kako bi treći nastavak filma bio potpun promašaj.

Prosinac 2013.

No izgleda kako se Kristin Davis ne slaže s njom. 'Ne mislim da je treći nastavak filma fantazija. Postoje priče o tome i stalno se povlači ta tema. Jedini problem je što se ne zna hoće li se okupiti cijela glumačka postava', govori glumica i tako vraća ponovnu nadu svima.

Siječanj 2014.

'Dio mene vjeruje da postoji još jedno neispričano poglavlje', povlači ponovno pitanje kultne serije njezina glavna akterica Sarah Jessica Parker.

Ožujak 2016.

O eventualnom novom filmskom nastavku nije se ništa govorilo gotovo dvije godine. U ožujku 2016. javlja se konačno i Miranda, odnosno glumica Cynthia Nixon. 'Naravno da bih voljela ponovno raditi na tom projektu. Ako Michael Patrick King misli da priča i dalje postoji, rado bih je prikazala gledateljima', rekla je tada crvenokosa glumica.  

Svibanj 2016.

Čini se kako na stvaranju trećeg filma najviše inzistira upravo Sarah Jessica Parker, koja otkriva da u dogovoru s producentom ozbiljno radi na planiranju novog nastavka. 'Moj dragi prijatelj Michael Patrick nazvao me i rekao kako bismo zaista mogli napraviti 'Seks i grad 3' jer se želi malo zabaviti, no još uvijek nemamo neke konkretne planove', kazala je tada glumica.

Lipanj 2016.

'Svi su trenutno u nekim svojim projektima, no ako bi se ta priča trebala dogoditi, bilo bi najbolje da se to odvije sada. Bio bi to ujedno velik izazov i ja bih pristala sudjelovati', govorila je u to vrijeme Kim Cattrall, koju se danas smatra glavnim krivcem za okončanje franšize.

Kolovoz 2016.

U ljeto 2016. oglasio se i glumac John Corbett, koji je u seriji igrao Aidana. 'Mislim da bismo trebali napraviti još jedan film. Pritom ne mislim da ću ja biti u njemu, jer Aidan se odavno pozdravio s gledateljima, ali smatram da cure i dalje izgledaju fantastično i da postoji još priča koje bi mogle ispričati', rekao je John. No njegovo mišljenje ne dijeli njegov najveći suparnik iz serije - Faca. 'Ovo o čemu pričate trebalo se dogoditi prije pet godina, a ne sada', ustrajan je Chris Noth u svojoj odluci da ne zaigra ponovno lik koji mu je obilježio karijeru.

Prosinac 2016.

Krajem godine ponovno se oko ove teme raspričala glumica Kristin Davis. 'Projekt 'Seks i grad' bila je avantura u nepoznato. Nitko na početku nije znao da ćemo postati takav hit niti da ćemo osvojiti Emmy. Budući da se sve do sada događalo nenadano, uvijek postoji mogućnost da se snimi još jedan filmski nastavak', kazala je tada i dodala da osjeća kako nisu gotovi s ovom pričom.

Siječanj 2017.

'Mislite li da smo još relevantni? Jer to bi bio valjan razlog povratka na male ekrane. Doista mi nedostaje nasmijavati ljude i publiku jer uživam u tome', rekla je početkom ove godine Kim Cattrall, da bi danas tvrdila suprotno.

Veljača 2017.

Samo mjesec dana nakon nje nade da ćemo opet gledati avanture famozne četvorke podgrijava i Sarah Jessica Parker te kaže da novi nastavak zapravo nikad nije bio upitan, već je jedino bilo upitno kada će se on snimiti i gdje.

Srpanj 2017.

Nekoliko mjeseci kasnije Chris Noth ponavlja svoju priču. 'Ne mislim da je išta ostalo ispričati o tom projektu. Sada želim snimati druge priče', rekao je Faca, koji je, čini se, jedini cijelo ovo vrijeme bio ustrajan u odluci da završi to poglavlje života.

  • +13
Carrie Bradshaw Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rujan 2017. 

Glumica Kim Cattrall sve češće govori u medijima kako ona u trećem filmskom nastavku neće sudjelovati te kako je to jasno rekla još u prosincu 2016., iako je tada davala potpuno suprotne izjave.

Listopad 2017.

U listopadu ove godine sedmogodišnja drama napokon je dobila kraj, ali nažalost nesretan. Film se ipak neće snimati, a to je potvrdila Sarah Jessica Parker prilikom razgovora s medijima.

'Istina je, nećemo biti u mogućnosti snimiti treći film i jako sam zbog toga razočarana', kazala je tada i time potaknula pravu lavinu. Procurilo je u javnost da je glavni krivac za to Kim Cattrall koja se ne želi pridružiti ostatku glumačke ekipe.

'Nevjerojatno je da dobivam ovako negativan medijski tretman zbog nečega što sam već prije godinu dana jasno i glasno odbila. U prosincu prošle godine dobila sam telefonski poziv, a sjećam se da sam tada bila u Švedskoj. Zvali su u vezi filma i moje uloge u njemu, ali ja sam odmah odbila i zahvalila se na ponudi. Ne radi se tu ni o novcu, ni o scenama, ni o slavi, već je jednostavno riječ o vlastitoj odluci. Imam 61 godinu, a trebala bih utjeloviti ženu u 40-ima. Ostale djevojke desetak su godina mlađe od mene i ako one prihvate projekt, to je njihova odluka', rekla je prije nekoliko dana Cattrall tijekom gostovanja u TV emisiji Piersa Morgana, priznavši kako ju je najviše razočarala upravo kolegica Sarah Jessica Parker. 

Čini se kako je razočaranje bilo obostrano, no Cattrall je prije nekoliko dana u velikom intervjuu šokirala još nekim detaljima o narušenim odnosima naizgled vrlo bliske četvorke.

'Nikada nismo bile prave prijateljice, već uvijek samo kolegice i moram priznati da je to na neki način i zdravije jer onda znate jasnu liniju između profesionalnog i osobnog. Sve one imaju djecu, a ja sam deset godina starija i otkada je serija završila, mnogo sam vremena provodila izvan New Yorka, pa se ni nemamo priliku sretati', pojasnila je te zaključila kako je tri bivše kolegice, Sarah Jessicu Parker, Kristin Davis i Cynthiju Nixon, zadnji put vidjela prije nekoliko godina na jednom od crvenih tepiha te se gotovo nisu ni čule telefonski.

'Seks i grad 2' Autor: Youtube

No nisu ostale razočarane samo dvije poznate glumice - najveće je razočaranje doživio velik broj publike koja nikada nije prestala vjerovati u nove nastavke ove kultne serije.