put do oporavka

Mnogi sumnjaju da je Kate Middleton napustila zemlju, o svemu se oglasila i palača

13.06.2024 u 17:22

Bionic
Reading

Princeza od Walesa, službeno u javnosti nije se pojavila od prosinca. Trenutno se posve fokusirala na ozdravljenje i borbu karcinomom, a iz palače informacije o Kate dolaze na kapaljku. Šture informacije i Kateino dugo izbivanje sa službenih pojavljivanja pokrenuli su brojna nagađanja koja su natjerala čak i Kensingtonsku palaču da se oglasi

Mjesecima nakon što je princeza Kate javno objavila da joj je dijagnosticiran rak te da se povrgnula liječenju, teorije zavjere i glasine o tome gdje se nalazi princeza i kakvo je njezino zdravlje, nastavljaju se širiti poput lavine. A jedna glasina posebno se ukorijenila na društvenim mrežama – mnogi nagađaju da Kate nije viđena u javnosti posljednjih mjeseci jer se uopće ne nalazi u Velikoj Britaniji. Princeza je, kako se tvrdi, zapravo bila u Sjedinjenim Državama - točnije, u Houstonu, na liječenju u Centru za rak MD Anderson. Sada se pak Kensingtonska palača, koja rijetko daje komentare o princezinom zdravlju, oglasila te takve glasine nazvala lažnima.

U članku koji je početkom tjedna objavio Houston Chronicle glasnogovornik palače zanijekao je da je Kate na liječenju u centru za rak. Istovremeno, predstavnici medicinske ustanove iz Teksasa, koja je poznata po svom radu po pitanju istraživanja i liječenja raka, i u kojoj su se liječili slavni pacijenti poput pokojnog rock gitarista Eddieja Van Halena i teniske zvijezde Chrisa Everta - nisu komentirali te glasine zbog zakona o privatnosti pacijenata.

Kate se zadnji put pojavila u javnosti 25. prosinca, kada se pridružila ostalim članovima kraljevske obitelji u tradicionalnoj šetnji do božićne jutarnje mise u Sandringhamu. Dok su neki tabloidi nagađali o tome hoće li se Kate ikada više vratiti na redovne kraljevske dužnosti, izvor je za Harper's Bazaar tvrdnje da se Kate neće vratiti nazvao 'nepravednim i neistinitim'.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Trenutno nema informacija o Kateinom 'povratku' jer je fokus u ovom trenutku 100 posto na njezino zdravlje - sugerirati da se neće vratiti svojoj ulozi je nepošteno i neistinito,' rekao je izvor. 'Razgovori takve prirode jednostavno se ne vode. Kad dođe pravo vrijeme, ona će nastaviti s radom,' dodao je izvor.

Podsjetimo, princeza od Walesa je osobno objavila svoju dijagnozu raka u video poruci objavljenoj na društvenim mrežama 22. ožujka. 'Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije da bih mogao započeti liječenje. Ali što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro', rekla je u objavljenoj snimci. 'Kao što sam im rekla, dobro sam i svakim danom postajem jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim, u svom umu, tijelu i duhu.'

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Iako palača nije precizirala vrstu raka i stadij do kojeg je napredovao, princeza je u videu rekla da je u 'ranoj fazi preventivne kemoterapije'.