NAKON ŠTO JE SAZNALA...

Sultanova majka u šoku!

14.01.2013 u 13:55

Bionic
Reading

Doznavši za Ibrahimov preljub, sultanova majka pozove kalfu Nigar na razgovor. Kada je shvatila da bi mogla biti zauvijek istjerana s dvora, Nigar moli majku sultaniju za oprost i prizna joj da je trudna

Sultanova majka doznala je s kim se Ibrahim-paša viđa. U skladu s pravilima dvora, vladarica harema odluči strogo kazniti kalfu Nigar, a svoju odluku neće promijeniti niti kad dozna za Nigarinu trudnoću. Šokirana i iznevjerena majka zatraži hitan sastanak sa Sulejmanom. Međutim, iznenada, prije nego što je ikome rekla tajnu, sultanija gubi svijest.

Dok dvorski liječnici traže način kako probuditi sultaniju majku, sultan razmišlja o čemu li je majka htjela s njim razgovarati. Za to vrijeme, Hurem strahuje da će Mustafa provesti svoj plan u djelo i ubiti njezinu djecu, pa odluči prekinuti njihov izlet u lovačkoj palači. U palaču stiže državni blagajnik Iskender Čelebi namjeravajući razgovarati sa sultanom oko potpisivanja mirovnog sporazuma s Austrijancima. Ibrahim-paša se nimalo ne raduje njegovom posjetu.

Velika tragedija nadvila se nad Topkapi palaču, a kalfa Nigar je u strahu i ne želi da se njezina tajna proširi dvorom. Što će učiniti kad sazna da sultanova majka nije stigla o svemu izvijestiti Sulejmana? Odgovor možete doznati u novoj epizodi serije 'Sulejman Veličanstveni' večeras, na RTL Televiziji.