NAHVALILI SU JE

Strani mediji zaluđeni Mirtom Šurjak: Ponosna zbog novih komplimenata

12.07.2018 u 13:06

Bionic
Reading

U moru napadačkih i negativnih napisa britanskih medija uoći povijesne utakmice Hrvatske s Engleskom, našlo se i pozitivnih tekstova o zgodnim ženama nogometaša, ali i našoj novinarskoj uzdanici, popularnoj HRT-ovki. Mirta Šurjak je za tportal otkrila kako je uopće saznala da su je opet spomenuli i što joj uopće to znači

'Prekjučer je u Otvorenom kolega s Hrvatskog radija Lovorko Magdić imao uključenje i govorio o medijskim napisima britanskih medija koji su uglavnom uoći utakmice imali podcjenjivačke tekstove. Naglasio je da je The Sun u pozitivnom ozračju spomenuo našu novinarku. Tako sam doznala za to', ispričala nam je Mirta Šurjak.

Jedno od najomiljenijih televizijskih lica, zgodna HRT-ovka koja je sinoć odradila javljanje u emisiji 'Zabivaka', kaže da joj je spominjanje njezinog imena u kontekstu internetske senzacije iznenadilo. 'Nisam tip osobe koji će sam sebe hvaliti, ali mi je spominjanje u tamošnjim medijima simpatično', kaže skromna sportska novinarka.

Fanovi na Instagramu su je zasuli s komplimentima čestitajući i poručili da je naša dika i ponos te se referirali na stihove navijačke himne 'neka pati koga to smeta'.

To nije prvi put da se naša novinarka našla u interesu stranih medija. I ranije su o njoj pisali samo hvalospjeve.' Nedavno su me s BBC-a tražili intervju, a za vrijeme utakmice Hrvatske s Argentinom, s argentinske nacionalne televizije molili su me za uključenje i komentiranje preko skypea, no to je bilo neizvedivo budući sam u to vrijeme bila na godišnjem, a na Hvaru sam imala slab signal', otkrila nam je Mirta.

Za vrijeme finalne utakmice Hrvatske s Francuskom ponovo će raditi. 'Jako sam sretna zbog prolaska u finale naše repke. Postanemo li prvaci, bit će to velika promocija u svijetu', poručila je.

  • +5
Mirta Šurjak Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL