ZA SVAKOG PONEŠTO

Što nam novoga stiže u srpnju? Serije i filmovi uz koje ćete kratiti vruće ljetne dane i noći

01.07.2020 u 06:42

Bionic
Reading

Nepredvidljivi koronavirus mnogima bi mogao poremetiti ljetne planove. Srećom, još uvijek se mogu pronaći filmovi i serije uz koje je lakše ubiti višak vremena u dugim i vrućim srpanjskim danima i noćima

Pickbox NOW

U mraku (In the Dark), 2. sezona

Murphy je slijepa dvadesetogodišnjakinja koja se često odaje alkoholu, cigaretama i usputnom seksu. Njezin najbliži prijatelj je tinejdžer Tyson koji unatoč svojoj dobroti i inteligenciji prodaje drogu na ulici. Kad Murphy naiđe na mrtvo Tysonovo tijelo, pozove policiju, no kad policija dođe, nema tijela, a Murphy zaudara na alkohol te policija odbije istražiti slučaj. Murphy je uništena, no jedino što joj daje volju za životom odluka je da će saznati što se dogodilo Tysonu.

Druga sezona serije stiže 13. srpnja na Pickbox NOW, a koji možete gledati u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Lov na vještice (Heksejakt)

Ida Waage vodi financije jedne od najvećih norveških odvjetničkih tvrtki. Kad joj na stol dođe sumnjiva faktura, otkrije da se kroz tvrtku pere novac za njihova najvećeg klijenta, Peera Eggena, jednog od najmoćnijih i najbogatijih ljudi u Norveškoj. Kad upozna vodstvo tvrtke s problemom, naiđe na otpor te uskoro i prijetnje i podmetanja, a čak joj i njezina obitelj savjetuje da sve zataška. No Ida odluči istjerati sve do kraja, uz ozbiljne posljedice za sebe, svoju obitelj i cijelu Norvešku. 'Lov na vještice' kreće 3. srpnja na Pickbox NOW u sklopu MAXtv-a.

Ako još niste, svakako pogledajte skandinavsku seriju 'Roslund i Hellström: Pretinac 21' (Roslund & Hellström: Box 21), na Pickboxu NOW dostupnu od lipnja, kao i napetu drugu sezonu špijunske serije 'Kondor' (Condor) s Maxom Ironsom, sinom Jeremyja Ironsa, u glavnoj ulozi.

Serije na HBO-u

Kviz

Trodijelna dramska serija 'Kviz' temeljena je na nevjerojatnoj i senzacionalnoj istinitoj priči o tome kako su Charles i Diana Ingram pokušali izvršiti smionu pljačku na kvizu 'Tko želi biti milijunaš?'. Bivši bojnik britanske vojske Charles Ingram, njegova supruga Diana i pomagač Tecwen Whittock, koji je sjedio u publici, optuženi su da su 9. rujna 2001. prijevarom pokušali osvojiti milijun funti na najpopularnijem TV kvizu na svijetu. Paru je suđeno zbog zavjere u kojoj su kašljali tijekom snimanja kako bi označili točna rješenja na pitanja s više ponuđenih odgovora, a koja je bojniku postavljao voditelj Chris Tarrant. Serija 11. srpnja stiže na HBO na MAXtv-u.

Kviz Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Penny Dreadful: Grad Anđela

Duhovni potomak originalne priče 'Penny Dreadful' smještene u viktorijanski London, 'Penny Dreadful: Grad Anđela' započinje 1938. u Los Angelesu, u vremenu i mjestu duboko prožetom socijalnom i političkom napetošću. Kada grozno ubojstvo šokira grad, detektiv Tiago Vega (Daniel Zovatto) i njegov partner Lewis Michener (Nathan Lane) upleću se u epsku priču koja odražava bogatu povijest Los Angelesa: od izgradnje prvih gradskih autocesta i njegovih dubokih tradicija meksičko-američkog folklora do opasnih špijunskih akcija Trećeg Reicha i uspona radijskog evangelizma. Ubrzo se Tiago i njegova obitelj sukobljavaju s moćnim silama koje ih prijete razdvojiti. Serija stiže 3. srpnja na HBO na MAXtv-u.

Izvor: Društvene mreže

Soba 104

'Soba 104' tvoraca Jaya i Marka Duplassa ('Životinje', 'Zajedništvo') HBO-ova je polusatna antologijska serija koja zaviruje u jednu sobu u prosječnom američkom korporativnom motelu istražujući priče likova koji ondje prenoće. Prihvaćajući ideju da banalno može biti najzanimljivije ako se zaustavite i promotrite, svaka od 12 epizoda pripovijeda drukčiju priču, a dok soba ostaje ista, sve ostalo – ton, priča, likovi, čak i vremensko razdoblje – mijenjaju se. Pronicljiva, otkvačena i ispunjena obiljem preokreta i iznenađenja, svaka epizoda 'Sobe 104' sliči minifilmu nudeći novo otkriće iz tjedna u tjedan, pripovijedajući priče o svakodnevnim ljudima koji traže povezanost i smisao unutar jedne sobe. Serija stiže 25. srpnja na HBO na MAXtv-u.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Film na HBO-u

Ideš? Idem?

Kako bi izliječila slomljeno srce nakon prekida s Franom te iz inata ipak otišla na njihov planirani put u Istanbul, Veronika pristaje priključiti se avanturi na poziv prijateljice Kaje: njezin prijatelj iz djetinjstva Vid vozit će ih od Zagreba do Istanbula. Uvijek spreman na izazove, Vid krade djedov stari kombi te s Veronikom i Kajom kreće na roadtrip preko Srbije i Bugarske do Turske. Putem im se prisilno priključuju gejmer Baka Prase, koji vidi priliku da napokon stigne do Istanbula s ciljem da svog virtualnog neprijatelja, turskog gejmera Merta Efea, konačno izazove na revanš. Baka Prase vodi i Tonija, njegovu totalnu suprotnost: smirenog, povučenog i tihog momka. Veronika, Vid i Kaja, isprva pomalo uplašeni pojavom Baka Praseta, uskoro shvaćaju da je on dobričina mekog srca koji će vrlo rado pomoći ako se ukaže prilika za to. Dolaskom do Turske ekipa konačno opušteno uživa upijajući prve dojmove prekrasnog Istanbula. No ubrzo shvaćaju da njihov kombi bespovratno klizi u Bospor... Film možete gledati od 1. srpnja na HBO-u u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Serije na Netflixu

The Umbrella Academy, 2. sezona

Braća i sestre Hargreeves teleportacijom su vraćeni u svoje tinejdžerske dane i spašeni od uništenja Zemlje. Odredište njihove teleportacije je Dallas početkom 60-ih godina, ali nisu svi sletjeli na isto mjesto. Na početku druge sezone, koja na Netflix slijeće 31. srpnja, u Teksasu će nas dočekati Number Five (Aidan Gallagher) koji će pokušati okupiti braću i sestre pred nadolazećom novom svjetskom prijetnjom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Cable Girls: 2. dio 5. sezone

Prva španjolska originalna serija na Netflixu s drugim dijelom pete sezone dolazi do svog kraja. Lidia (Blanca Suárez), Marga (Nadia de Santiago), Carlota (Ana Fernández) i Óscar (Ana Polvorosa) od 3. srpnja kreću u posljednju bitku, ovoga puta boreći se za sve žene. Lidijina najveća suparnica za osvetu će se poslužiti i uslugama zatvoreničkog logora, ali ona će sa svojim prijateljima postati još prkosnija u borbi protiv Francova režima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Cursed

Nova Netflixova serija, koja stiže 17. srpnja, bavi se legendama o kralju Arthuru ispričanim iz perspektive Nimue (Katherine Langford), mlade žene kojoj joj sudbina dodijelila to da postane vladarica mača Lady of the Lake. Suautor serije je Frank Miller (jedan od redatelja 'Sin Cityja' i redatelj filma 'The Spirit'), a koji je posljednjih godina poprilično varirao u kvaliteti svog rada.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Stateless

Australska drama hvaljena je u recenzijama kad se pojavila početkom ove godine, a zahvaljujući Netflixu od 8. srpnja u njoj mogu uživati i gledatelji širom svijeta. U središtu priče su četiri stranca čiji se životni putovi sreću u testnom okruženju pritvorskog centra za imigrante. Zvijezde ove drame o borbi za državljanstvo su Cate Blanchett i Yvonne Strahovski.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Filmovi na Netflixu

The Kissing Booth 2

Jedan od filmova koji su obožavatelji najčešće ponovno gledali u 2018. godini konačno dobiva dugo očekivani nastavak, a koji na Netflix stiže 24. srpnja. Noahov odlazak na fakultet, na kraju prvog filma, poljuljao je vjeru Elle u nastavak njihove veze. Ona će biti zaokupljena svojom vezom na daljinu, željama za odlazak na fakultet snova s najboljim prijateljem Leejem i komplikacijama koje joj donosi blisko prijateljstvo sa zgodnim i karizmatičnim novim razrednikom Marcom. Približavanje Noaha naoko savršenoj djevojci s fakulteta pred nju će staviti još teških odluka – koliko mu može vjerovati i kome njezino srce doista pripada.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Old Guard

Novi Netflixov film koji stiže 10. srpnja temelji se na grafičkom romanu Grega Rucka, a u glavnoj ulozi je oskarovka Charlize Theron. Njezin lik Andy predvodi jedinicu besmrtnih ratnika koji stoljećima štite ovaj svijet i kojima konvencionalna sredstva ne mogu oduzeti život. Iako nose tajnu besmrtnosti, zlokobne vanjske sile žele iskoristiti njihove sposobnosti i preuzeti kontrolu nad ovom skupinom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Serija na Amazonu

Absentia, 3. sezona

Deset epizoda treće sezone krimi drame sa Stanom Katić u glavnoj ulozi stiže na Amazon Prime Video 17. srpnja. Počinju nekoliko mjeseci nakon događaja iz druge sezone, a suspendiranoj agentici FBI-ja Emily Byrne (Katić) i njenoj obitelji, koju očajnički pokušava održati na okupu, prijete međunarodni kriminalci. Iako ne mogu pomoći, Emily i njezin bivši suprug, specijalni agent Nick Durand (Patrick Heusinger), interveniraju i počinju utrku s vremenom. Emily shvaća da iza svega stoji puno veća zavjera i uzimajući stvar u svoje ruke poduzima vrlo rizičan pothvat.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Film na Amazonu

Radioactive

Film koji na Amazon Prime Video stiže 24. srpnja radnjom se proteže od 1870. godine do modernog doba i govori o trajnom nasljeđu koje nam je ostavila poljska znanstvenica Marie Curie (Rosamund Pike), o njezinim strastvenim vezama, znanstvenim otkrićima i posljedicama tih otkrića za nju i za svijet. Nakon upoznavanja s kolegom znanstvenikom Pierreom Curiejem (Sam Riley) i vjenčanja ovaj je par otkrićem radioaktivnosti zauvijek promijenio lice znanosti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube