USKORO NA NETLIXU

Što donosi zadnja sezona 'Krune': Od smrti princeze Diane do ljubavne veze Kate i Williama

18.10.2023 u 05:49

Bionic
Reading

Zadnja sezona serije prati razdoblje od 1997. do 2005. godine. Obuhvatit će i neke od ključnih trenutaka u bližoj povijesti kraljevske obitelji, uključujući tragičnu smrt princeze Diane 1997. godine, a Netflix je najavio da je neće prikazati. Zadnji dio kraljevske drame emitirat će se u dva dijela - prve četiri epizode bit će dostupne 16. studenog, a drugih šest epizoda 14. prosinca

Šesta sezona počinje prikazom princeze Diane i tadašnjeg princa, a sada kralja Charlesa (Dominic West) kako provode svoje prvo ljeto kao razvedeni par, uživajući u vrlo različitim praznicima sa sinovima, prinčevima Williamom (Rufus Kampa) i Harryjem (Fflyn Edwards).

Na jednoj od fotografija, koje je objavio Netflix, možemo vidjeti Elizabeth Debicki u ulozi Diane u haljini boje fuksije sa sinovima, a druga pokazuje Williama i Harryja na odmoru s Charlesom u kolovozu 1997. godine u Balmoralu, gdje su primili vijest da im je majka preminula.

Prve epizode pratit će Dianinu ljubavnu vezu s Dodijem Al Fayedom (Khalid Abdalla). 'Od trenutka u kojem zakorači na brod, prisjećate se onih ikoničnih fotografija s jahte i vrtloga medijskih nagađanja oko njihove romanse', ispričala je izvršna producentica Suzane Mackie. Prvi dio serije prikazat će tragičnu smrt neprežaljene princeze, a Mackie i njezin kolega Andy Harries prethodno su rekli da su oni i Debicki promišljeno postupali u prepričavanju njezine priče.

Istraživački tim trudio se prikupiti što više fotografija kako bi što bolje dočarali Dianin i Dodijev odnos te paparazze koji ih progone želeći dokumentirati njihovu ljubavnu vezu u nastajanju. 'Njihova veza, od početka do kraja, trajala je šest tjedana. To je jedna od stvari koje vrlo često šokiraju ljude', kaže Khalid Abdalla.

Zadnje epizode serije prikazat će princa Williama (Ed McVey) i Kate Middleton (Meg Bellamy) na Sveučilištu St. Andrews, odnosno početak njihove ljubavi, a bit će odana i počast kraljici Elizabeti II (Imelda Staunton) uz nekoliko flashbacka iz perioda u kojem je bila dijete i tinejdžerica, kao i scene u kojima sanja o prošlosti i budućnosti.

Izvor: Društvene mreže

Od glumačke postave, tu su i Luther Ford kao princ Harry, Jonathan Pryce kao princ Phillip i Olivija Williams kao Camilla Parker-Bowles.

STIŽE 5. SEZONA!

[FOTO] Možete li reći koja je koja? Mnogi uopće neće primijetiti razliku između prave Diane i glumice u seriji 'Kruna'

Pogledaj galeriju