UŽIVANJE PRED EKRANIMA

Što ćemo gledati u veljači: Ovo su nove serije kojima ćemo kratiti duge zimske večeri

01.02.2022 u 06:44

Bionic
Reading

Najkraći mjesec u godini donosi sasvim dovoljno zabave za sve, a u moru naslova izdvojili smo nove serije kojima ćete kratiti duge hladne večeri. Jedna od najiščekivanijih je Netflixova 'Inventing Anna', zanimljiva priča o Anne Sorokin, prevarantici koja je od 2013. do 2017. glumila bogatu njemačku nasljednicu Annu Delvey kako bi osvojila i pokrala njujoršku društvenu kremu. Ljubitelji talijanske spisateljice Elene Ferrante doći će na svoje novom sezonom 'Genijalne prijateljice', a za dozu adrenalinske akcije zadužen je 'Reacher', serija rađena prema serijalu romana Leeja Childa

Deset u pola, Play Premium, 1. veljače

Radnja filma 'Deset u pola' oskarovca Danisa Tnaovića događa se u Sarajevu tijekom svibnja 2021. godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Iako pandemija još traje – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja je došla pojesti 'najbolje ćevape u Sarajevu', on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije, priuštiti sebi zadovoljstvo - prve jutarnje kave. Ova sasvim bezazlena, prijateljska gesta, izaziva potpuni raspad prijateljskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Film 'Deset u pola' pogledajte od utorka 1, veljače premijerno na PLAY Premiumu u sklopu MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže

Raising Dion, 2. sezona, Netflix, 1. veljače

Druga sezona serije 'Raising Dion' prati priču o Nicole (Alisha Wainwright) i njezinom sinu Dionu (Ja'Siah Young) nakon što on počne manifestirati nekoliko neobičnih sposobnosti kakve imaju superjunaci. Dvije godine nakon što je pobijedio Crooked Mana (Jason Ritter), nova sezona prati mlađahnog Diona dok nastavlja brusiti svoje moći uz podršku mame i Tevina (Rome Flynn), svog trenera koji će zapeti za oko Nicole. Nakon što se sprijateljio s novim učenikom Braydenom (Griffin Robert Faulkner), još jednim dječakom sa supermoćima, odvija se niz alarmantnih događaja, a Dion saznaje da opasnost i dalje prijeti. U svim tim preokretima i zapletima Dion i Nicole moraju ponovno pobijediti, ne samo da bi spasili sebe, već i cijeli grad Atlantu...

Raising Dion Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Vučji odgoj (Raised By Wolves), HBO, 3. veljače

Smještena na tajanstveni djevičanski planet u ranom stadiju kolonizacije, serija se usredotočuje na dvoje androida koji imaju zadatak odgajati ljudsku djecu u novonastaloj koloniji kojoj prijeti rasap zbog vjerskih razlika. Premijera je 3. veljače na HBO-u, koji možete gledati u sklopu MAXtv-a.

Vučji odgoj, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Murderville, Netflix, 3. veljače

Zvijezda serije je stariji detektiv Terry Seattle (Will Arnett) iz Odjela za umorstva. Za Terryja svaki dan znači novi slučaj ubojstva i novu slavnu gostujuću zvijezdu u ulozi njegove partnerice. Ali kvaka je u tome da gostujuća zvijezda ne dobiva scenarij i nema pojma što će se dogoditi. Gostujuća zvijezda i Terry Seattle morat će improvizirati dok rješavaju slučaj. Kriminalistička komedija od šest epizoda temeljena je na nagrađivanoj seriji 'Ubojstvo u Successvilleu' na BBC-ju 3.

Murderville Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Sweet Magnolias, 2. sezona, Netflix, 4. veljače

'Sweet Magnolias' vrti se oko tri najbolje prijateljice (Maddie, Helen i Dana Sue) rođene i odrasle u Serenityju, malom južnjačkom gradu u kojem svi znaju svakoga i svi znaju tko što radi. U drugoj sezoni ove sladunjave serije prijateljstva se raspadaju, stare ljubavi prestaju i počinju nove. Dugo skrivane tajne ometaju poslove, mijenjaju živote i ravnotežu moći u Serenityju. Svi su pogođeni. Sweet Magnolias ipak se nastavljaju boriti za ono što je ispravno za njih i ljude koje vole - čak i kada to dolazi s visokom cijenom.

Sweet Magnolias, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Reacher', Prime Video, 4. veljače

Na Amazonov streaming servis stiže dugo očekivana akcijska serija 'Reacher' o popularnom liku iz serije romana Leeja Childa. Alan Ritchson glumi dvometraša Reachera, koji ima vrlo poseban skup vještina, ali i izražen osjećaj za pravdu pa ne može protiv svoje prirode, što ga dovodi u razne nezgodne situacije. Fanovi Childova lika vjerojatno će biti zadovoljniji odabirom Ritchsona za glavnu ulogu s obzirom na to da je visok preko 1,90 metara, kao i lik u knjizi, za razliku od Toma Cruisea, koji ga je glumio u filmskoj verziji. Za one koji ne znaju tko je Reacher, riječ je o iskusnom vojno-policijskom istražitelju koji je odnedavno u civilu. On nema stalnu adresu, mobitel i putuje zemljom samo s najnužnijim stvarima.

Reacher Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Genijalna prijateljica, 3. sezona, HBO, 6. veljače

Elena Greco sada je ostarjela žena koja otkriva da je nestala najvažnija prijateljica u njezinu životu, Raffaella Lila Cerullo. Zatvorena u kući punoj knjiga, Elena počinje pisati priču o svom i Lilinu burnom prijateljstvu. Prethodne dvije sezone nastale prema megauspješnim romanima Elene Ferranto možete pogledati na HBO-u GO, a premijera treće je 6. veljače na HBO-u, koji možete gledati u sklopu MAXtv-a.

Genijalna prijateljica, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Inventing Anna, Netflix, 11. veljače

Nova Netflixova serija dolazi iz dobro poznate radionice megauspješne producentice Shonde Rhimes, a prati životni put Anne Sorokin, prevarantice koja je od 2013. do 2017. glumila bogatu njemačku nasljednicu Annu Delvey kako bi osvojila i pokrala njujoršku društvenu kremu. Ulogu Delvey dobila je Julia Garner, glumica koja je osvojila dvije nagrade Emmy za seriju 'Ozark' (Netflix), a uz nju glume Anna Chlumsky, Katie Lowes, Laverne Cox i Anders Holm. Serija se temelji na priči New York Magazinea 'Kako je Anna Delvey prevarila njujorške stranke' Jessice Pressler, novinarke koja je također napisala 'The Hustlers at Scores', po kojem je nastao film 'Hustlers' iz 2019. s Jennifer Lopez i Constance Wu u glavnim ulogama.

  • +10
Inventing Anna Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Inspirirana člankom Pressler, serija prati Vivian Kent (Anna Chlumsky), novinarku koja istražuje slučaj Anne Delvey. Dok se Vivian pita je li Anna nešto više od prevarantice, njih dvije počinju razvijati odnos između ljubavi i mržnje...

Inventing Anna Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Young Wallander, 2. sezona, Netflix, 17. veljače

Mladi švedski detektiv Kurt Wallander nije siguran u svoju budućnost nakon što je napustio policiju. No prilika da se ponovno pridruži Odjelu za teške zločine pojavljuje se kada novi nadzornik Samuel Osei preuzme vodstvo. Wallander prihvaća ponudu i dobiva zadatak. Kako se isprva čini, to je jednostavan slučaj: bijeg s mjesta nesreće ispred noćnog kluba. Međutim kada se otkrije da je žrtva povezana sa zloglasnim slučajem ubojstva koji je vodila Frida Rask prije osam godina, Wallander brzo posumnja da u ovom incidentu ima više nego što se čini na prvi pogled. Odlučan otkriti istinu, odbija se povući, čak i kada ga istraga dovede do vrata onih koji bi mu mogli završiti karijeru u trenu.

Young Wallander, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Marvelous Mrs. Maisel, 4. sezona, Prime Video, 18. veljače

Četvrta sezona 'The Marvelous Mrs. Maisel' na ekrane stiže više od dvije godine nakon treće sezone. Serija ima odlične ocjene i kritike, a prati Miriam Midge Maisel (Rachel Brosnahan), kućanicu iz New Yorka koja postaje stand-up komičarka nakon što je suprug ostavi zbog svoje tajnice. U novoj sezoni radnja se odvija 60-ih godina prošlog stoljeća, kad ona nastoji usavršiti svoju samostalnu točku. Prilika joj će se ukazati kad naiđe na gažu koja će joj pružiti potpunu kreativnu slobodu, no to će je dovesti do neočekivanih problema…

The Marvelous Mrs. Maisel, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Space Force, 2. sezona, Netflix, 18. veljače

Radnja serije prati generala Nairda, kojeg glumi Steve Carell, kojemu je dodijeljeno da vodi novoformirani, šesti ogranak Oružanih snaga SAD-a, Space Force, a jedina misija im je dovesti Amerikance na Mjesec do 2024. U drugoj sezoni i dalje žele dokazati Bijeloj kući da su sposobni za ovaj posao, a u isto vrijeme bore se s međuljudskim odnosima u ekipi. Hoće li se grupa okupiti ili raspasti pod pritiskom?

Ubijanje Eve (Killing Eve), 4. sezona, HBO, 27. veljače

Eve je pametna operativka sigurnosne službe kojoj je dosadno. Villanelle je otmjena i talentirana ubojica. Ove dvije izrazito pametne žene, opsjednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša u novoj, četvrtoj sezoni koja dolazi 27. veljače na HBO, a možete ga gledati u sklopu MAXtv-a.