23. prosinca

Stjepan Jimmy Stanić & The Boys održat će veliki božićni koncert u Tvornici kulture

17.11.2023 u 15:08

Bionic
Reading

Subota, 23. prosinca 2023. // Zagreb, Tvornica kulture

Stjepan Jimmy Stanić, najstariji aktivni pjevač i živuća legenda domaće scene, održat će veliki božićni koncert 23. prosinca 2023. godine u Tvornici kulture uz pratnju svojih The Boysa. Jimmy se ponovno penje na stage kako bi sa zagrebačkom publikom podijelio svoje najljepše evergreene iz zaista bogate i dragocjene diskografije.

Stjepan Jimmy Stanić & Orkestar Josipa Cvitanovića - Jutro će promijeniti sve (Official video) Izvor: Društvene mreže

Stjepan Jimmy Stanić pravi je dokaz da su godine samo broj. Iako će u siječnju napuniti čak 95 godina, Jimmy se ne planira odvojiti od mikrofona i svjetla reflektora, stoga i dalje puni i rasprodaje klubove i koncertne dvorane. Istinska zvijezda i jedan od najvećih glazbenika zasjat će sa svojim bendom na omiljenoj zagrebačkoj pozornici i ovoga prosinca. Purgerski švaler koji, osim što izvodi svoja glazbena remek-djela, zbija prvoklasne šale, prepričava anegdote i crtice iz života, nikoga u publici ne ostavlja ravnodušnim ni ozbiljnim, pa se koncert često pretopi u duhoviti dramski stand-up show. S karijerom dugom preko 70 godina na njegovom se repertoaru nalaze najvrjedniji evergreeni, starozagrebački šlageri i jazz standardi. Njegove su izvedbe uveličane vrhunskim instrumentalistima, vjernim pratećim bendom The Boys kojega čini iskusan i fantastičan tročlani sastav: Nenad Jura Vrandečić, Mario Igrec i Hrvoje Galer. Da bi nastup bio potpun, na pozornici im se redovno pridružuje i Jimmyjeva supruga Barbara Trohar.

Jimmy i Barbara Stanić & Zagrebačka filharmonija - Noćas (Prolazi sve...Live@Zagreb) Izvor: Društvene mreže

Svoju je debitantsku ploču ‘Cowboy Jimmy’ objavio 1954. godine, a njegov je prepoznatljivi bariton otad i njegov najljepši instrument. Osim što se istaknuo kao vrhunski jazz glazbenik i kontrabasist, Jimmy je među prvima na našim prostorima počeo izvoditi rokenrol uživo. Glazbenu je povijest obilježio, ali i nastavlja obilježavati na brojne načine. Svoje je najrecentnije izdanje, album ‘91+’ snimljen u veličanstvenoj suradnji s Orkestrom Josipa Cvitanovića, objavio 2020. godine za Croatia Records. Na njemu je objedinio neke od nezaboravnih numera kao što su ‘Moja kobila Suzy’, ‘Jutro će promijeniti sve’, ‘Mimi’, ‘Mama Inez’ i ‘Prolazi sve’. Katalog pjesama koje je tijekom svih ovih godina izvodio jedinstveni Jimmy Stanić raznolik je i neizbrojiv, a njegove su melodije vječne, nikada ne blijede i još uvijek čuvaju svoj sjaj koji nesebično i rado dijeli s publikom svakom novom izvedbom. Njegov repertoar objedinjuje različite žanrove i teme – od nježnih i romantičnih poput ‘Noćas’, ‘Kaži, zašto me ostavi’, ‘Moja najljepša zvijezda’, preko jazzerskih do šaljivih i veselih pjesama od kojih su ‘Dimnjačar’, ‘Vragoljanka’ i ‘Zašto si pospan, čo?’ samo neke.

Stjepan Jimmy Stanić – 'Zašto si pospan, čo?' Izvor: Društvene mreže

Nakon što je Dan zaljubljenih proslavio s rasprodanom Tvornicom, legendarni i neponovljivi Stjepan Jimmy Stanić u prosincu će opet uživati sa zagrebačkom publikom. Uoči božićnih blagdana, Jimmy i bend Šubićevu će pretvoriti u šarmantnu starogradsku ulicu donoseći pjesme koje su s pravom zadobile status klasika.

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Cijena regular ulaznice iznosit će 18 eura. U prodaji su i ulaznice za sjedenje na parteru po cijeni od 20 eura te VIP ulaznice po cijeni od 23 eura.