'Eddington'

Stiže novi film koji okuplja poznate Oskarovce u suvremenom westernu

14.03.2024 u 14:45

Bionic
Reading

Emma Stone očito neće imati puno vremena za predah jer već kreće s pripremom novog filma. U društvu najuspješnijih glumaca današnjice glumi u novom filmu koji se opisuje kao varijacija suvremenog westerna

Nakon štrajka glumaca u Hollywoodu, stvari se vraćaju u normalu te će gledatelji u nadolazećem razdoblju ponovno moći gledati velike filmske projekte. Jedan od takvih je i 'Eddington', film koji će okupiti neka od vodećih glumačkih imena današnjice, uključujući i Austina Butlera, Pedra Pascala, Joaquina Phoenixa, Cliftona Collinsa Jr., Micheala Warda, ali i dvostruku dobitnicu Oscara - Emmu Stone!

Pod redateljskom palicom Arija Astera, američkog filmaša koji potpisuje i filmove 'Festival straha' i 'Beau se boji', u ponedjeljak je počela produkcija filma čiji se dolazak najavljuje već nekoliko godina.

'Eddington' je opisan kao suvremeni western, točnije kao neka varijacija na temu: 'Suvremeno je. Jedna noga je u vesternu, a druga još jače u noir žanru. Dakle, to je poput film noir ansambla vestern mračne komedije', rekao je sam Aster.

Iako je još nepoznato oko čega će se zavrtiti zaplet, film se snima prema vlastitom originalnom scenariju ovog 'otkačenog' Amerikanca koji se ovaj put udružio s Larsom Knudsenom te Dariusom Khondjijem kao direktorom fotografije za film.

Radnja je smještena u rudarski grad u Novom Meksiku, a da je film predodređen za remek-djelo svjedoči i okupljena glumačka ekipa koja ne pristaje na bilo kakve 'filmiće'.

  • +6
Emma Stone Izvor: Profimedia / Autor: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia, Valerie Macon / AFP / Profimedia