Kvizaši dolaze na svoje

Stiže konkurencija Milijunašu i Superpotjeri: Kreće novi kviz na Novoj TV

15.02.2024 u 08:27

Bionic
Reading

Još u listopadu Nova TV je objavila je da je u potrazi za kandidatima novog natjecateljskog showa Joker koji pruža izazov svim ljubiteljima kvizova da pokažu svoje znanje i osvoje impresivnu novčanu nagradu. Počinje s emitiranjem 26. veljače

Kviz koji će se prikazivati nekoliko puta tjedno vodit će Frano Ridjan. Tko će sve pokazati svoje znanje i osvojiti novčanu nagradu saznat ćemo ovog proljeća.

'Pregršt sjajnih natjecatelja, teških pitanja, uspjeha i neuspjeha u osvajanju ponuđenih iznosa uskoro donosi Joker. Izazovnih situacija na snimanju kviza nije nedostajalo, ali suza zbog tuge nije bilo. Puno smijeha, malo plesa i razdragana publika. Uglavnom, nadamo se da će gledatelji uživati s nama, zabaviti se i jako puno toga naučiti. Očekujemo nove kandidate i za buduće emisije jer na voditelja nisu imali primjedbe', izjavio je Frano Ridjan.

U 'Jokeru' se natjecatelji suočavaju s 12 pitanja, a svaki točan odgovor rezultira napretkom na novčanoj ljestvici, pružajući priliku za osvajanje veće nagrade. Na početku, natjecatelji imaju sedam jokera koji im omogućuju eliminaciju jednog od ponuđenih odgovora u situacijama kada nisu sigurni u svoj izbor. Tijekom igre, natjecatelji mogu osvojiti dodatne jokere odgovaranjem na brza pitanja te iskoristiti super jokera - pomoć osobe koju dovode sa sobom na kviz. Svaki netočan odgovor znači gubitak tri jokera, a ukoliko natjecatelju ne preostane više jokera, onda pada za tri mjesta na ljestvici novca. Odgovorivši na sva pitanja natjecatelj zaključuje svoj nastup, a visina novčane nagrade koju osvoji ovisi o poziciji na novčanoj ljestvici pri odgovoru na posljednje pitanje, osim ako natjecatelj odustane – tada osvaja jedno mjesto ispod na ljestvici.

Inače, kviz istog imena emitira se u Sloveniji i čini se kako je riječ o istom formatu.