EMIR KUSTURICA:

'Stankoviću se iz očiju reflektiralo ništavilo'

05.11.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Nakon što je Aleksandar Stanković otkrio zbog čega je Emir Kusturica izbacio ekipu emisije 'Nedjeljom u 2', kontroverzni redatelj odlučio je iznijeti svoju stranu cijelog slučaja

Kako piše Jutarnji list, Kusturica se iznervirao i otjerao ekipu Stankovićeve emisije jer je, kako kaže, shvatio da ga on želi prevariti.

'Cijeloj ovoj priči sa Stankovićem pristupio sam časno, s dobrom i poštenom namjerom. Poželio sam da se koliko-toliko korigiraju odnosi između mene i hrvatske javnosti, da se isprave razni netočni navodi koji su mi se pripisivali proteklih dvadeset godina. Činjenica je da sam ja svašta govorio, ali je činjenica i da mnoge stvari koje su mi stavljane u usta nisam nikad izrekao. Stanković mi je prilikom dogovora za intervju jamčio da me neće cenzurirati, da će me pustiti da slobodno govorim i to je bio glavni razlog mog pristanka', rekao je Emir Kusturica, piše Jutarnji list.

Prema njegovim riječima, Stanković je inzistirao na odgovoru na pitanje zbog čega je Kusturica pio viski s Miloševićem

'Pokušao sam to preokrenuti na šalu, rekao sam mu da volim viski, rekao sam mu čak i to da sam se liječio od alkohola, ali njega nije zanimalo ništa osim bezobraznog inzistiranja na samo jednom dijelu široke lepeze moje prošlosti', objašnjava Kusturica dodajući da on nije jednostavan lik.
 
Kusturica je potvrdio i da je oduzeo HTV-ovoj ekipi snimljeni materijal.

'Stanković je nastavio sa svojim jednostranim pitanjima, pileći isključivo po jednoj te istoj stvari, a iz očiju mu se, baš kao i večer prije, reflektiralo ništavilo', rekao je Kusturica.

Dodao je i da je to morao učiniti jer je, kako kaže, nakon 22 minute vidio kamo sve to vodi.

'Čuo sam da Stanković sad kuka da sam mu otuđio materijal. Mislim da bi mu bolje bilo da razmisli o svojim metodama. A materijal mu šaljem u ponedjeljak na HTV, nadam se da će ga ta moja gesta razveseliti', poručio je redatelj.
 
Stanković pak kaže da takvo vrijeđanje u životu nije doživio.

'Pitao sam hoće li nas istući ako mu ne dam snimku, a on je nastavio verbalno prijetiti i vrijeđati nas. Dodao je da će me jednoga dana netko sigurno i prebiti. Derao se da neće dopustiti da ja postanem zvijezda zahvaljujući njemu, tako što ću uništiti njega. To što nam je zaplijenio snimku, koja je vlasništvo HTV-a, klasični je lopovluk i teški razbojnički čin. Sad mi poručuje da će mi kazetu DHL-om u ponedjeljak poslati u Zagreb, ali nekako ne vjerujem u to', zaključio je Stanković.