omiljeni par

Sretni privatno i poslovno: Javier Bardem i Penélope Cruz upisali se u povijest ovogodišnjim nominacijama za Oscara

09.02.2022 u 15:01

Bionic
Reading

Slavni supružnici, osim glumačkog para pred kamerama, sjajno utjelovili i onaj ljubavni u stvarnom životu. Postali su šesti bračni par koji je iste godine nominiran u glumačkim kategorijama na dodjeli Oscara. Javier Bardem je nominiran za najboljeg glumca za ulogu Desija Arnaza u filmu 'Being the Ricardos', dok je Penélope Cruz dobila nominaciju za ulogu Janis u 'Paralelne majke' Pedra Almodovara

Poznate su nominacije za prestižnu nagradu Oscar čija će se dodjela održati u nedjelju, 27. ožujka u Dolby Theatreu u Hollywoodu. Bit će to 94. ceremonija po redu, a ovogodišnje izdanje, za razliku od prethodnih pandemijskih, imat će ponovno i službenog voditelja.

Bračni parovi koji su do sada skupa bili norminirani za prestižni zlatni kipić su Lynn Fontanne i Alfred Lunt, Frank Sinatra i Ava Gardner; Elsa Lanchester i Charles Laughton, Rex Harrison i Rachel Roberts te Richard Burton i Elizabeth Taylor. Ostali parovi koji nisu bili vjenčani, ali su također bili nominirani za glumačke nagrade iste godine su Vivien Leigh i Laurence Olivier (kasnije su se vjenčali) te dugogodišnji partneri Jack Nicholson i Anjelica Huston.

  • +3
Javier Bardem, Penélope Cruz Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI

Ove godine u tu kategoriju spadaju Kirsten Dunst i Jesse Plemons. Par je zaručen godinama i imaju dvoje djece. Ona je nominirana za najbolju sporednu glumicu za ulogu u 'The Power of the Dog', a on za sporednog glumca u istom filmu.

Nominacije za 94. dodjelu Oscara Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube