SUSRET S KRALJEM I KRALJICOM

Španjolski mediji pišu o Sanji Musić Milanović, a dotakli su se afere 'Daj pet' i tankih šnita crnog kruha

16.11.2022 u 15:54

Bionic
Reading

Danas u Zagreb, u svoj prvi službeni posjet, stigli španjolski kralj Felipe VI i kraljica Letizia gdje su se prvo susreli s našim predsjednikom Zoranom Milanovićem i prvom damom. A upravo je Sanja Musić Milanović zapela za oko španjolskim medijima

U dvodnevni posjet Hrvatskoj stigli su španjolski kralj Felipe VI i kraljica Letizija, kojima je ovo ujedno i prvi službeni dolazak u našu zemlju. Odmah po dolasku otišli su do Pantovčaka, gdje su ih dočekali predsjednik Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović.

A upravo ona zainteresirala je španjolske medije koji su već počeli pisati i prve tekstove o njoj. Prvi koji je odlučio posvetiti svoje tekst našoj prvoj dami je i španjolski Hola! koji je, bez puno istraživanja, odmah doznao kako je Sanja Musić Milanović 'znanstvenica i profesorica medicine koja se bori za uspostavu zdravih životnih navika stanovništva'.

Kako su napisali, prva dama 'predano radi na suzbijanju pretilosti među Hrvatima i uspostavljanju zdravih životnih navika stanovništva', nakon čega su povukli paralelu, ustvrdivši kako isto radi i njihova kraljica Letizia.

  • +21
Španjolska kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Nije im trebalo dugo da pronađu još dodirnih točaka dviju dama - ustvrdili su tako kako su slične dobi (kraljica Letizia ima 50, a Sanja Musić Milanović 53 godine), a iako se španjolska kraljica, u doba prije udaje za Felipea, bavila novinarstvom, s novim angažmanom više se fokusirala upravo na zdravlje, prehranu i zdravstvena pitanja, baš kao i naša prva dama.

U daljnjem tekstu stoji kako je Sanja Musić Milanović stekla titulu doktora medicine za istraživanje demografskih, bihevioralnih i socioekonomskih determinanti pretilosti odraslih osoba u Hrvatskoj te da je profesorica na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku, dok su joj područja rada epidemiologija i promicanje zdravlja. Uz to voditeljica je promicanja zdravlja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, referentnom centru Ministarstva zdravstva, gdje vodi nacionalni program Zdrav život.

  • +20
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novinari Hole! nisu zaobišli ni privatni život naše prve dame, napisavši kako je Sanja Musić svog supruga upoznala 1991. na dočeku Nove godine, da su se tri godine kasnije vjenčali kao i da zajedno imaju dvoje djece.

A da su dobro odradili svoj posao govori i da su pronašli njezine izjave iz 2014. godine koje su izazvale polemiku. Kako se mnogi sjećaju, bile su to izjave o crnom kruhu kojeg treba rezati na tanje šnite, a dotakli su se i afere 'Daj pet' oko poslanog maila Klasičnoj gimnaziji, koju pohađa njihov sin.