tužna vijest

Šok za fanove: Iznenada preminuo Chris Cornell

18.05.2017 u 10:05

Bionic
Reading

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih rock vokala svih vremena, legendarni pjevač grupa Soundgarden, Audioslave i Temple Of The Dog preminuo je u srijedu navečer u 52. godini u Detroitu. Njegovu smrt potvrdio je glasnogovornik Brian Bumbery

U priopćenju koje prenosi Associated Press, Brian Bumbery je napisao da je Cornell 'iznenada i neočekivano' preminuo u srijedu navečer u Detroitu. Supruga i obitelj legendarnog pjevača su u šoku. Zamolili su za privatnost u ovim trenucima, a točan uzrok smrti tek će se utvrditi.

Soundgarden, bend koji je osnovao i bio mu frontmen, spada u veliku četvorku grunge pokreta, uz Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains. Studijske albume prodali su u desecima milijuna primjeraka i izbacili neke od najvećih hitova 90-ih godina prošlog stoljeća, poput 'Black Hole Sun', 'Spoonman' ili 'Outshined'.

Karijeru je nastavio u supergrupi Audioslave, koju su uz njega činila tri člana benda Rage Against The Machine, a paralelno je cijelo vrijeme objavljivao solo albume i pisao filmsku glazbu, između ostalih Bondovu temu 'You Know My Name' i 'Live To Rise' za 'The Avengers'. U gotovo svim izborima za najbolji rock vokal svih vremena završavao je u Top 10, dok je u nekim izborima, poput onog magazina Guitar World, završio na prvoj poziciji.

Cornell je 2016. posjetio Hrvatsku i nastupio u mjesecima prije i munjevito rasprodanoj Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog predstavljajući solo album ‘Higher Truth’.