glazbeni medijski gigant

Slavni UKF na Exitu slavi deset godina rada uz Chase & Status, Dub FX i desetine drugih!

15.05.2019 u 19:13

Bionic
Reading

UKF, glazbeni medijski gigant i globalni bass brend broj jedan, na ovogodišnjem EXIT festivalu proslavit će deset godina neumornog rada na svjetskoj sceni!

Za ovu izuzetnu priliku osobno su se odazvali najpopularniji drum and bass producenti Chase & Status, koji prvi put na ove prostore donose svoj live nastup RTRN II JUNGLE, nazvan po istoimenom albumu planiranom za kraj mkeseca, s kojim obilježavaju petnaest godina besprijekorne karijere! Njima će se na glavnoj pozornici Exita pridružiti i Kabaka Pyramid, Brockie & Det, a cijeli nastup bit će posvećen nedavno preminulom frontmenu sastava The Prodigy, Keithu Flintu! Drum and bass legende svojevremeno je Pharrell Williams nazvao „najuzbudljivijim britanskim producentima“, dok ih Rihanna smatra 'kičmom' njenog poznatog albuma 'Rated R', a među njihove fanove upisali su se redom i Jay Z, Snoop Dogg, kao i Andy C i Pendulum. Na glavnu scenu svoj specifični zvuk i vanserijski talent donijet će i Dub FX, kojeg su jedinstven pristup glazbi i hitovi 'Love Someone', 'Flow', 'So Are You' i 'Love Me Or Not' lansirale među najpoštovanije nezavisne muzičke zvijezde današnjice. Povodom desetogodišnjice gostovanja obožavanog UKF kolektiva, čiji zagriženi fanovi svake godine s nestrpljenjem očekuju njihove artiste na programu Exita, ove godine pokreće se i nova pozornica, X-Bass Pit, koja će biti u potpunosti posvećena bass glazbi! Za program novog epicentra provoda za ljubitelje ovog žanra već su se upisali jedan od najuzbudljivijih novih lica britanske bass scene 1991, talentirani DJ dvojac Technimatic, energetični Turno i sve popularniji ruski d’n’b tandem Gydra, uz regionalnu i domaću postavu koja broji više desetina izrazito aktualnih imena!

Izvor: Društvene mreže

Velikani suvremene drum and bass muzike Chase & Status glazbenoj sceni podarili su himne poput 'End Credits', 'Blind Faith', 'Pieces', 'Lost & Not Found' i mnoge druge koje su učvrstile njihovu glazbenu reputaciju. Novi album 'RTRN II Jungle', najavljen za kraj ovog mjeseca, obilovat će autentičnim i sirovim jungle zvukom, a prvi singl s ovog izdanja, 'Program' na kojem gostuje Irah, za nepunih mjesec dana skupio je preko pola milijuna YouTube pregleda! Svoj pečat u d'n'b ostavio je i simbol nezavisne glazbe Benjamin Stanford, širom svijeta poznatiji kao Dub FX, stvarajući muziku uživo, samo uz pomoć svog glasa, FX pedale i 'loop' mašine. Od skromnog plana da putuje svijetom kombijem i bude ulični glazbenik, stigao je do glavnih pozornica najvećih svjetskih festivala, preko 150 milijuna Youtube pregleda i stotina tisuća fanova, a sve zahvaljujući svom talentu fuzije jazz, reggae, hip-hop, drum and bass i dubstep utjecaja.

Na Tvrđavi će od sada gruvati i s nove X-Bass Pit scene koja će, pored glavne bine, biti mjesto hodočašća za sve ljubitelje bass zvuka. Naime, pod okriljem UKF platforme, EXIT festival posjetiti će 1991 kao DJ i producent kojeg je BBC Radio 1 obilježio kao važno ime novog bass poretka i kojeg su podržali Skrillex, Andy C, Pendulum Netsky, pa i Chase & Status! Za bogati, emotivni i melodični d’n’b bit će zadužen londonski duo Technimatic čiji je album prvijenac „Desire Paths“ priznati Mixmag svrstao u 10 najboljih dance albuma 2014. godine, dok će tvrđavu posjetiti i žestoki Turno koji je za kratko vreme zacementirao svoj status nezaobilaznog imena elektronske muzike. Čast da se nađu na mnogim Beatport d’n’b top listama i da dobiju podršku imena poput Noisia i Black Sun Empire, imali su ruski bass majstori Gydra koji takođe stižu na X-Bass Pit. Za jaku domaću i regionalnu podršku na novoj pozornici bit će zaduženi Splash Heads, DJ Euphorics & Edge MC, Missin, Fa110ut, Drop Sensei, Nemy, Baboon, Codex, Nobru, Minimalist, Arxiva, Bass Fighters, Xena, Synchronicity, Bane, Friski, Al Cape, Dark Dizkobar, Don Dada MC, Bo Jah MC, Green, RTC, Critical Bass, XOX, C Critz i drugi.

U petak stižu jednodnevne EXIT ulaznice!

Prodaja pojedinačnih ulaznica za drugi, treći i četvrti dan EXIT festivala počinje u petak, 17. svibnja, kad će na svim prodajnim mjestima EXIT festivala, kao i online, putem www.exitfest.org/ biti dostupne ulaznice s čak 35% popusta od samo 190 KN. Ulaznice za prvi festivalski dan, 4. srpnja, kada nastupaju The Cure, već su u prodaji po cijeni od 220 kn za parter i 345 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn.

U toku je popularna "4+1" akcija, u kojoj društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za EXIT festival, petu dobiva na poklon, a trajat će dok se ne rasproda vrlo ograničen broj ulaznica za ovu akciju. Četvorodnevne EXIT ulaznice trenutno su 475 kn, što je visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cijenu!

Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i prodajnih sistema Entrio i Ticket Shop. Na stanici služben turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji osim ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prijevoz.