STEVEN SPIELBERG

Slavni redatelj otkrio što misli o nominiranju filmova sa streaming servisa za nagradu Oscar

03.03.2019 u 13:48

Bionic
Reading

Nakon što je Netflixov film 'Roma' u režiji Alfonsa Cuarona osvojio tri Oscara, filmski redatelj Steven Spielberg rekao je kako želi onemogućiti filmovima sa 'streaming' medija da se natječu za buduće nagrade Akademije.

Spielberg će iznijeti svoje stajalište na nadolazećem sastanku odbora guvernera na Akademiji za filmsku umjetnost i znanost.

NAJPRESTIŽNIJI CRVENI TEPIH

Pogledajte sve haljine s glamurozne dodjele Oscara

Pogledaj galeriju

Tamo će predložiti promjenu pravila što bi onemogućilo streaming medijima poput Netflixa, Amazona i Hulua da se natječu za nagradu Oscar ako njihovi filmovi nisu bili u redovitoj kino distribuciji.

'Steven se snažno zalaže za razliku između 'streaming' filmova i naslova u kinematografima', rekao je predstavnik Spielbergove kompanije Amblin Entertainment.

Dobitnici Oscara Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovo nije prvi puta da je Spielberg pokazao nezadovoljstvo oko razlike u filmovima 's velikog platna' i onih 's malih ekran'.

  • +41
Crveni tepih na Oscarima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film', rekao je Spielberg prošle godine u razgovoru za ITV News, naglasivši da takav film onda može 'zaslužiti Emmyja, ali ne i Oscara', smatra slavni redatelj. 

Inače, ove godine su u najvažnijim kategorijama, onima za najboljeg glumca i glumicu, slavili su Rami Malek i Olivia Colman, ali i redatelj Peter Farrelly s filmom 'Zelena knjiga: Vodič za život'.