BORAVIO I U SEVNICI

Slavni holivudski glumac oduševljen Deželom: 'Slovenke su naprosto genijalne'

08.06.2017 u 10:09

Bionic
Reading

Uz pratnju harmonike i s čašom u ruci zapjevao je: 'Take me out to Slovenia', a potom kušao slovenske specijalitete i njihova vina. Svojom izvedbom slavni je američki glumac Bill Murray oduševio sve prisutne, a njegov posjet zasigurno će pomoći slovenskom turizmu

Na stranici američke ambasade u Ljubljani na Facebooku objavljen je zanimljiv video, u kojem slavni holivudski glumac Bill Murray, uz pratnju harmonikaša i s čašom u ruci, pjeva: 'Take me out to Slovenia', odnosno 'Odvedite me u Sloveniju'. Murray se nalazi na trodnevnoj promotivnoj turneji po Sloveniji, a jučer je kušao i lokalne specijalitete.

To možda i ne bi bilo ništa senzacionalno da Murray nije kušao i poznatu slovensku poticu, o kojoj je i papa Franjo čuo sve najbolje, i to u Sevnici, rodnom mjestu američke prve dame Melanije Trump.

Murrayja je u dvorcu u blizini Sevnice ugostio gradonačelnik Srečko Ocvirk, a nakon kratke gozbe i uživanja u vinima iz toga kraja, glumac poznat po ulogama u filmovima 'Istjerivač duhova' i 'Izgubljeni u prijevodu' dao je i izjavu za slovenske medije.

'Moj susret sa Slovenijom dogodio se u obratnom smjeru - prvo sam upoznao slovensku votku, a sada sam i sam stigao. Uvijek su mi govorili da je Slovenija zemlja s lijepim ženama i inteligentnim muškarcima, no ja sam shvatio da je zapravo obratno. Muški su prekrasni, a žene su naprosto genijalne. Mislim da imate puno potencijala, muškarci će privući turiste, a žene će sve to voditi', izjavio je Murray za Siol.net te otkrio da se okupao u Bledskom jezeru.